Een Griekse salade is altijd fijn in de zomer! Heerlijk fris en vol gezonde groente. Deze vegetarische salade kun je op elk moment van de dag eten; als lunch, voorgerecht, of bijgerecht.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Totale tijd5 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse salade, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 211kcal
Author: Nienke
Ingredients
1paprika
1komkommer
400gramtomaatof cherrytomaat
0,5rode uiof 1 sjalot
75gramfeta
Dressing
50mlolijfolie
0,5eetlepelcitroensap
0,5eetlepelrode wijnazijn
1klein teentjeknoflook
0,5theelepelgedroogde oregano
0,5theelepel honing
zout
peper
Optioneel
1handjekalamata olijf
Instructions
Pel de ui en snij in dunne halve ringen. Was de groente en snij in reepjes, blokjes of plakjes. Doe alle groente bij elkaar in een salade kom. Verdeel de ui en olijven erover en brokkel de feta erover. Voeg eventueel wat olijven toe.
Maak nu de dressing. Doe 50 ml olijfolie, een halve eetlepel citroensap en een halve eetlepel rode wijnazijn in een schaaltje. Roer hier 0,5 theelepel honing en 0,5 theelepel oregano door. Pers het teentje knoflook en roer door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de salade.
Notes
Voor de kids maak ik altijd een apart bakje. Ze houden niet van feta, olijven en rode ui, dus die laat ik in hun bakje achterwege. Ook de dressing schenk ik er bij hen niet over. Een heerlijk bakje rauwkost voor de kids dus.