Hartige taart is altijd een ideaal vegetarisch recept. Het is makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variëren met groente. Deze quiche met tomaat en feta is heerlijk zoet van smaak. Deze hartige taart is heerlijk als bijgerecht met een salade of soep.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een hartige taartvorm in met olijfolie.
Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met de hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi de bodem met panko.
Halveer de cherrytomaat en snij de gewone tomaten in plakjes. Verkruimel de feta. Schil de ui en snij in dunne ringen. Verdeel de tomaten, ui en feta over het taartdeeg.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met een vork of garde. Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Schenk het eimengsel over de taart.Bestrooi de taart met pijnboompitten
Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. Haal de taart uit de oven en besprenkel met wat balsamicoazijn en bestrooi met verse peterselie (of basilicum).
Notes
De kinderen dachten dat het een pizza was. Dat heb ik maar zo gelaten, want pizza, daar zijn ze helemaal gek op.
Is feta een probleem voor jouw kind? Je kunt ook een andere kaassoort gebruiken (gewone geraspte kaas, zachte geitenkaas of zuivelspread).