Quiche: ideaal vegetarisch recept

Hartige taart is altijd een ideaal vegetarisch gerechtje. Gemakkelijk om te maken en er eindeloos veel variaties mogelijk met verschillende groente. Ik had zelf een flinke hoeveelheid tomaten in mijn voorraadkast liggen. En er lag ook nog wat feta in de koelkast die op moest. En voila; zo ontstond deze heerlijke vegetarische hartige taart.

Galette met tomaat

Deze hartige taart lijkt op een galette met tomaat die ook op mijn website staat. Er zijn echter wel wat verschillen. Zo is deze hartige taart gemaakt met hartige taartdeeg en de galette met bladerdeeg. Voor deze hartige taart heb ik feta gebruikt en bij de galette heb ik voor zachte geitenkaas gekozen. In de hartige taart zit een halve rode ui en in de galette niet. Tot slot het belangrijkste verschil. Bij de hartige taart heb ik een eimengsel gebruikt en bij de galette niet. Hierdoor is de hartige taart iets zachter en lijkt de galette (nog meer) op een soort pizza.

Beide recepten zijn heerlijk kan ik je uit eigen ervaring zeggen. Je kunt natuurlijk ook de recepten combineren en bijvoorbeeld bladerdeeg en zachte geitenkaas gebruiken in dit hartige taart recept.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische hartige taarten

Op mijn website staan nog meer lekkere vegetarische hartige taarten. In het najaar en de winter is bijvoorbeeld deze quiche met pompoen een echte aanrader. Mijn hartige taart met broccoli wordt ontzettend veel bekeken.

Hartige taart met tomaten en feta

Hartige taart is altijd een ideaal vegetarisch recept. Het is makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variƫren met groente. Deze quiche met tomaat en feta is heerlijk zoet van smaak. Deze hartige taart is heerlijk als bijgerecht met een salade of soep.
3 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCherrytomaat, Hartige taart, Kidsproof, Quiche, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 3 eetlepels panko of paneermeel
  • 0,5 rode ui
  • 250 gram cherrytomaat
  • 250 gram tomaat ik had kleine trostomaten
  • 150 gram feta
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1 handje pijnboompit

Om te garneren

  • donkere balsamico azijn
  • verse peterselie of basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een hartige taartvorm in met olijfolie.
  • Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met de hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi de bodem met panko.
  • Halveer de cherrytomaat en snij de gewone tomaten in plakjes.
    Verkruimel de feta.
    Schil de ui en snij in dunne ringen.
    Verdeel de tomaten, ui en feta over het taartdeeg.
  • Doe de eieren in een kom en klop ze los met een vork of garde. Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Schenk het eimengsel over de taart.
    Bestrooi de taart met pijnboompitten
  • Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven.
    Haal de taart uit de oven en besprenkel met wat balsamicoazijn en bestrooi met verse peterselie (of basilicum).

Kidsproof tips

  • De kinderen dachten dat het een pizza was. Dat heb ik maar zo gelaten, want pizza, daar zijn ze helemaal gek op.Ā 
  • Is feta een probleem voor jouw kind? Je kunt ook een andere kaassoort gebruiken (gewone geraspte kaas, zachte geitenkaas of zuivelspread).Ā 
Quiche met tomaat