Hartige taart met wortel en pompoen à la Ottolenghi
Deze hartige taart met wortel en pompoen is hét ideale herfstgerecht. De smaken combineren fantastisch en de taart is zacht van smaak waardoor het ook voor kinderen een toppertje is!
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Hartige taart, Pompoen, Quiche, Wortel
Servings: 3personen
Calories: 609kcal
Author: Nienke
Ingredients
500grampompoen
250 gram wortel
1theelepelmosterdzaad
10 gram suiker
3theelepelscitroensap
3eetlepelswitte wijn azijn
150gramzachte geitenkaas
1 handjeparmezaanse kaas
2eieren
75gramcreme fraiche
50ml melk
1handjebieslook of lenteui
5vellenhartige taart deeg
peper
zout
olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in stukjes van ongeveer 2x2 centimeter. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout en peper. Bak de pompoen ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven.
Schil intussen de wortels en rasp ze grof. Ik doe dit in de food processor van de keukenmachine. Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie en de mosterdzaadjes in. Als de zaadjes beginnen te springen, doe je de wortel erbij. Bak de wortel kort en voeg vervolgens de wijnazijn, citroensap en suiker toe. Zet het vuur wat lager en bak de wortel ongeveer 5-10 minuten tot de wortel net niet meer rauw is.
Klop nu de eieren met de creme fraiche, melk en parmezaanse kaas. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper. Snij de lenteui of bieslook in kleine ringen en voeg toe aan het eimengsel.
Vet een quichevorm in met boter of olijfolie. Bedek de bodem en randen met hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem en leg vervolgens de wortels op de bodem. Leg hier de pompoen en schenk vervolgens het eimengsel over de groente. Kruimel nu de geitenkaas erover en dan kan je taart de oven in! Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten goudbruin. Check even of de eieren goed gestold zijn. Eet smakelijk!
Notes
Je kunt de taart nog meer kidsproof maken door de pompoen te pureren nadat je deze in de oven hebt gebakken.
Ook kun je de geitenkaas met een mixer door het eimengsel mengen, dan heb je daar ook geen stukjes meer van.