Dit is één van de lekkerste hartige taarten die ik ooit heb gemaakt. Het originele recept is van Ottolenghi, dus dat kon ook bijna niet mis gaan :). Eerder poste ik al mijn variant op de hartige taart met snijbiet van Ottolenghi. Dat recept doet het erg goed op mijn blog. Deze pompoentaart met wortel een ideaal vegetarisch gerecht voor het herfstseizoen. In de herfst zijn er volop wortels en pompoenen en die twee samen zijn de perfecte combinatie in deze quiche! Dat, aangevuld met geitenkaas, maakt dit gerecht een toppertje! De smaken zijn heel zacht en daarmee ook is deze quiche erg kindvriendelijk. Ik heb het originele recept naar mijn smaak iets aangepast en ik vind het resultaat heerlijk. Je eet de quiche als lunch, voorgerecht, of als bijgerecht met een lekkere salade erbij. Ik ben benieuwd of ie jou ook zo goed smaakt! Eet smakelijk! 

Hartige taart met wortel en pompoen à la Ottolenghi

Deze hartige taart met wortel en pompoen is hét ideale herfstgerecht. De smaken combineren fantastisch en de taart is zacht van smaak waardoor het ook voor kinderen een toppertje is!
2.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordHartige taart, Pompoen, Quiche, Wortel
Porties3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 250 gram wortel
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 10 gram suiker
  • 3 theelepels citroensap
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 75 gram creme fraiche
  • 50 ml melk
  • 1 handje bieslook of lenteui
  • 5 vellen hartige taart deeg
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in stukjes van ongeveer 2×2 centimeter. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout en peper. Bak de pompoen ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven. 
  • Schil intussen de wortels en rasp ze grof. Ik doe dit in de food processor van de keukenmachine. Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie en de mosterdzaadjes in. Als de zaadjes beginnen te springen, doe je de wortel erbij. Bak de wortel kort en voeg vervolgens de wijnazijn, citroensap en suiker toe. Zet het vuur wat lager en bak de wortel ongeveer 5-10 minuten tot de wortel net niet meer rauw is.
  • Klop nu de eieren met de creme fraiche, melk en parmezaanse kaas. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper. Snij de lenteui of bieslook in kleine ringen en voeg toe aan het eimengsel. 
  • Vet een quichevorm in met boter of olijfolie. Bedek de bodem en randen met hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem en leg vervolgens de wortels op de bodem. Leg hier de pompoen en schenk vervolgens het eimengsel over de groente. Kruimel nu de geitenkaas erover en dan kan je taart de oven in! Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten goudbruin. Check even of de eieren goed gestold zijn. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Je kunt de taart nog meer kidsproof maken door de pompoen te pureren nadat je deze in de oven hebt gebakken. 
  • Ook kun je de geitenkaas met een mixer door het eimengsel mengen, dan heb je daar ook geen stukjes meer van. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99