De lekkerste koolsla maak je gewoon zelf. En dat is helemaal niet moeilijk. Bekijk het recept voor deze makkelijke en lekkere koolsla.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Totale tijd5 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans, Fusion, Hollands
Trefwoord: Avocado, Koosla, Spitskool, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 362kcal
Author: Nienke
Ingredients
500 gram spitskoolof groene kool, witte kool
Avocadodressing
1flinke handverse basilicum+ wat extra blaadjes om te garneren
2avocado
1teentjeknoflook
0,5 ui
50mlolijfolie
3eetlepelcitroensap
2eetlepelappelciderazijn
40gramcashewnoten
50ml water
zout
peper
Instructions
Doe de cashewnoten in een schaaltje met het water.
Was de spitskool en snij in dunne reepjes e doe in een saladeschaal.
Doe de avocado's, knoflook, ui, olijfolie, azijn, citroensap, cashewnoten met het water, zout en peper in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde dressing.
Doe de dressing bij de kool en roer goed door.
Garneer met wat basilicumblaadjes.
Notes
Niet ieder kind houdt van koolsla. De dressing vinden ze waarschijnlijk wel een heel lekker sausje. Hou wat dressing voor je kind apart en laat je kind met rauwkost (bv wortel, paprika, komkommer) dippen in de avocadodressing.