Ben je lasagne fan en wil je eens iets anders proberen? Ga dan voor deze vegetarische 'lasagne' van spaghetti. Of beter gezegd: een ovenschotel met spaghetti en rode saus. Super lekker en een handige maaltijd om van tevoren te maken en op te warmen na een drukke werkdag.
Verwarm de oven voor op grillstand en vet een ovenschaal in.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en roer een scheutje olijfolie erdoor zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat plakken.
In de tussentijd bereid je de saus. Schil en snij de ui en knoflook fijn. Bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan voor ongeveer 2 minuten.
Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak mee.
Snij de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan de groente. Blijf goed roeren.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Voeg na een paar minuten toe aan de rest van de groente. Blijf goed roeren bak de groente nog eens 5 minuten.
Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon blokje, Italiaanse kruiden (naar smaak) en suiker (naar smaak) toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer de helft van de geraspte kaas door de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Roer nu de spaghetti door de saus en giet het geheel in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Grill de ovenschotel ongeveer 5 minuten op grillstand totdat de kaas is gesmolten en mooi goudbruin kleurt. Bereid je de ovenschotel van tevoren voor en moet de schotel weer opnieuw op temperatuur komen? Zet de oven dan op 180 graden, dek de ovenschaal af met aluniumfolie en verwarm de ovenschotel ongeveer 35-40 graden in de oven.
Notes
Deze ovenschotel is perfect voor gezinnen met kinderen. De meeste kids zijn gek op pasta en het kaaskorstje is ook vaak een hit bij kinderen.
Houdt jouw kind niet van zichtbare groente? Pureer de saus dan eerst voordat je de spaghetti erdoor roert.
Ik heb champignons, wortel en paprika door de ovenschotel gedaan, maar je kunt ook courgette gebruiken en een groentesoort achterwege laten.