Lasagne van spaghetti

Vegetarische ovenschotel pasta spaghetti

Bij ons thuis is iedereen gek op lasagne. Als het aan Joppe ligt eten we elke dag lasagne of in elk geval minstens één keer per week. Ik heb daarom allerlei lasagne varianten in mijn repertoire, zoals Mexicaanse lasagne, lasagne met koolrabisaus, vegetarische lasagne Bolognese en ga nog maar even door. Dit keer wilde ik een ‘lasagne’ maken met een andere pastasoort. Eigenlijk geen lasagne dus, maar gewoon een pasta ovenschotel. Ik verkoop het thuis alleen onder de noemer van lasagne, want dan weet ik dat het goed wordt gegeten :).

Makkelijk om te maken

Deze ovenschotel werkt eigenlijk hetzelfde als een gewone lasagne. Maar dan nèt iets makkelijker, want je hoeft geen bechamelsaus te maken. Je maakt een rode saus en kookt de pasta. Deze stort je beide uit in een ovenschaal en die gaat vervolgens de oven doen. Kind kan de was doen.

Meal preppen

Ovenschotels vind ik zelf ideaal voor drukke werk-, school,- en opvangdagen. Bij ons zijn de kids dan helemaal bekaf en moet er zo snel mogelijk iets te eten op tafel staan. Een ovenschotel kun je makkelijk van tevoren bereiden en op de dag zelf even opwarmen in de oven. Zo heb je snel een maaltijd op tafel staan. Handig toch? Bewaar de ovenschotel wel afgesloten met een deksel of aluminiumfolie in de koelkast.

Vegetarische ovenschotel pasta spaghetti

Lasagne van spaghetti

Ben je lasagne fan en wil je eens iets anders proberen? Ga dan voor deze vegetarische 'lasagne' van spaghetti. Of beter gezegd: een ovenschotel met spaghetti en rode saus. Super lekker en een handige maaltijd om van tevoren te maken en op te warmen na een drukke werkdag.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Ovenschotel, Spaghetti, Spaghettischotel, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram wortel
  • 2 paprika's
  • 250 gram champignons
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 blokje groente bouillon
  • 0,5-1 theelepel suiker
  • 320 gram spaghetti
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en vet een ovenschaal in.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en roer een scheutje olijfolie erdoor zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat plakken.
  • In de tussentijd bereid je de saus.
    Schil en snij de ui en knoflook fijn. Bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan voor ongeveer 2 minuten.
  • Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak mee.
  • Snij de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan de groente. Blijf goed roeren.
  • Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Voeg na een paar minuten toe aan de rest van de groente. Blijf goed roeren bak de groente nog eens 5 minuten.
  • Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon blokje, Italiaanse kruiden (naar smaak) en suiker (naar smaak) toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer de helft van de geraspte kaas door de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
    Roer nu de spaghetti door de saus en giet het geheel in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Grill de ovenschotel ongeveer 5 minuten op grillstand totdat de kaas is gesmolten en mooi goudbruin kleurt.
    Bereid je de ovenschotel van tevoren voor en moet de schotel weer opnieuw op temperatuur komen? Zet de oven dan op 180 graden, dek de ovenschaal af met aluniumfolie en verwarm de ovenschotel ongeveer 35-40 graden in de oven.

Kidsproof tips

  • Deze ovenschotel is perfect voor gezinnen met kinderen. De meeste kids zijn gek op pasta en het kaaskorstje is ook vaak een hit bij kinderen. 
  • Houdt jouw kind niet van zichtbare groente? Pureer de saus dan eerst voordat je de spaghetti erdoor roert. 
  • Ik heb champignons, wortel en paprika door de ovenschotel gedaan, maar je kunt ook courgette gebruiken en een groentesoort achterwege laten. 

Voedingswaarde

Calorieën: 506kcalKoolhydraten: 83gEiwitten: 22gVet: 10gVerzadigd vet: 6gCholesterol: 26mgZout: 335mgKalium: 1039mgVezels: 8gSuiker: 17gVitamin A: 8593IUVitamine C: 93mgCalcium: 264mgIron: 3mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Vegetarische ovenschotel met spaghetti
Spaghetti van lasagne

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling