Zoek je naar een lekker en makkelijk recept voor een vegetarische barbecue? Maak dan deze maiskolven. Makkelijk, snel en super smaakvol. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Barbecue, BBQ, Kidsproof, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 54kcal
Author: Nienke
Ingredients
2maiskolven
zout
(verse) kruidenboter
Instructions
Heb je verse maiskolven? Verwijder dan eerst de bladeren en de draden van de kolven.
Snij de maiskolven door midden. Scheur een stuk aluminiumfolie af voor elk stuk mais.
Leg een stuk mais in het midden van de folie. Leg een flink stuk kruidenboter op de mais. Bestrooi met zout. Vouw het folie dicht en leg de mais aan de zijkant van de bbq. Laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Verse maiskolven hebben vaak iets langer nodig om goed gaar te worden. Ga daar uit van 25-30 minuten.
Notes
Mijn kinderen zijn gek op mais van de bbq!
Mochten de kruiden van de kruidenboter een potentieel probleem vormen, dan kun je ook kiezen voor roomboter of olijfolie voor de kids.
Maiskolven zijn super fijn om te kluiven, ook voor kleine kindjes van 1 jaar. Laat ze lekker zelf eten, dat maakt het extra leuk.