Zoek je naar een lekker en makkelijk recept voor een vegetarische barbecue? Maak dan deze maiskolven. Makkelijk, snel en super smaakvol. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.

Hoe maak je het?

Maiskolven van de bbq, daar hoef je eigenlijk weinig voor te doen. Ik snij de kolven meestal doormidden. Dat eet wat makkelijker. Vervolgens leg je ieder stuk maiskolf op een stukje aluminiumfolie. Leg er wat kruidenboter op en bestrooi met zout en vouw de folie dicht. De maispakketjes leg je vervolgens op de bbq. Niet direct boven het vuur, maar een beetje aan de zijkant. Grill de maispakketjes ongeveer 15 minuten en draai af en toe om.

Kruidenboter

Maiskolven van de bbq vind ik persoonlijk het lekkerst met wat kruidenboter erop. Hierdoor worden ze extra romig van smaak én het geeft net wat extra kruiden. Ik maak mijn kruidenboters altijd zelf. Super simpel; een pakje roomboter, een teentje knoflook, een flinke hand met fijngehakte tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie, koriander, basilicum, bieslook), wat zout en peper en je bent klaar.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Serveer de rest van de kruidenboter met een vers gebakken stokbroodje.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Hou je niet van kruidenboter? Gebruik dan gewoon roomboter, of olijfolie.

Lekker voor erbij

Voor mij is een vegetarische bbq al geslaagd als ik een paar lekkere salades eet en wat brood met kruidenboter. Maar iets van de bbq hoort er natuurlijk wel echt bij. Ik maak meestal deze maiskolven en groente spiesen. Dit recept voor groente spiesen met falafel is erg lekker. Of probeer eens deze spiesen met halloumi. Verder vind ik gepofte zoete aardappel super lekker van de bbq.

Prikkertjes om te eten

Dan nog een tip van flip: je kunt in de winkel prikkertjes kopen die je aan de twee uiteinden van de maiskolf kunt prikken. Zo kun je de kolf makkelijk vast houden en lekker kluiven. Met de handen kan ook, maar de kolven zijn vaak gloeiend heet als ze net van de bbq af komen. Deze prikkertjes zijn daarom echt een aanrader!

Mais van de bbq

Zoek je naar een lekker en makkelijk recept voor een vegetarische barbecue? Maak dan deze maiskolven. Makkelijk, snel en super smaakvol. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
KeukenFusion
TrefwoordBarbecue, BBQ, Kidsproof, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

 • 2 mais kolven
 • zout
 • (verse) kruidenboter

Instructies

 • Heb je verse maiskolven? Verwijder dan eerst de bladeren en de draden van de kolven.
 • Snij de maiskolven door midden.
  Scheur een stuk aluminiumfolie af voor elk stuk mais.
 • Leg een stuk mais in het midden van de folie. Leg een flink stuk kruidenboter op de mais. Bestrooi met zout. Vouw het folie dicht en leg de mais aan de zijkant van de bbq. Laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Verse maiskolven hebben vaak iets langer nodig om goed gaar te worden. Ga daar uit van 25-30 minuten.

Kidsproof tips

 • Mijn kinderen zijn gek op mais van de bbq!
 • Mochten de kruiden van de kruidenboter een potentieel probleem vormen, dan kun je ook kiezen voor roomboter of olijfolie voor de kids. 
 • Maiskolven zijn super fijn om te kluiven, ook voor kleine kindjes van 1 jaar. Laat ze lekker zelf eten, dat maakt het extra leuk.