Dandan noedels is een fantastisch gerecht uit de Chinese Szechuan provincie. Normaal gesproken is dandan noedels een vleesgerecht met gehakt. Deze verse is volledig vegan met zelfgemaakt tofu gehakt. De dandan saus maak je helemaal zelf en is fantastisch!
Voorbereidingstijd2 minutenmin
Bereidingstijd18 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Dandan noedels, Dandan noodles
Servings: 2personen
Calories: 479kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
Tofu gehakt
200gramtofu
2eetlepelsmaizena
2eetlepelssesamolie
2eetlepelssojasaus
1snufjechilivlokken
Zelfgemaakte dandan saus
5eetlepelssojasaus
1,5eetlepeltahin
1,5eetepelchilioliecrispy, niet te pittig!
1eetlepelzonnebloemolie
0,5theelepel5 spices kruidengedroogd
Noodles
2eetlepelszonnebloemolie
2cmverse gember
2teentjesknoflook
3prei
125gramvolkoren noedels
Instructies
Laat de tofu goed uitlekken. De snelste manier is om het voorzichtig uit te wringen. De iets langere, maar wel effectievere manier, is om de tofu op keukenpapier te leggen. Daar weer een keukenpapier op te leggen en vervolgens iets zwaars op de tofu te leggen. Laat 20 minuten staan. Het vocht is nu uit de tofu gewrongen.
Verkruimel de tofu met je handen en doe in een schaal. Strooi de maizena erover. Schudt even zodat alle tofu bedekt is met de maizena.
Verwarm de sesamolie in een koekenpan. Voeg de tofukruimels toe en bak in ongeveer 15 minuten tot het licht knapperig is. Voeg na 10 minuten de sojasaus en chilivlokken naar smaak toe, bak nog even verder. Zet de tofu apart.
Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking zet apart.
Maak de dandan saus. Doe de sojasaus, tahin, chiliolie, zonnebloemolie en 5 spices kruiden in een schaaltje en roer goed door.
Snij de gember en knoflook fijn. Verwarm de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de gember en knoflook toe en bak op middenhoog vuur.
Was de preien en snij in ringen. Doe in de pan en bak even mee.
Voeg de noedels, tofu gehakt en dandan saus toe. Roer goed door.
Notities
Deze noedels zijn best een beetje pittig. Je kunt de chili olie achterwege laten tijdens het bereiden en later op je eigen bord toevoegen.