Zin in een makkelijke pasta maaltijd vol groente? Maak dan deze heerlijke tortellini ovenschotel. Met pesto, tomaat, paprika, champignons en courgette. De ovenschotel is ideaal om vooraf te meal preppen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Kook de tortellini volgens de verpakking al dente. Giet af en zet apart.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten in de pan.
Was de paprika en courgette. Snij de paprika, courgette en champignons in stukjes. Doe de groente in de pan en bak ongeveer 6 minuten.
Was de tomaten en snij in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak 4 minuten mee. Voeg de pesto toe en roer door de groente. Roer de gekookte tortellini erdoor. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Doe de de tortellini in de ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de pastaschotel in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Notes
Dit is bij uitstek een kidsproof gerecht. Mijn kinderen zijn gek op tortellini (of 'rondjespasta' zoals ze het zelf noemen.
De stukjes groente kunnen misschien voor problemen zorgen.
Je kunt de gebakken groente pureren, voordat je de tortellini toevoegt. Zo krijg je tortellini met tomatensaus met verstopte groente.