Op zoek naar een lekker en makkelijk ramen recept voor de herfst of winter? Dan is deze miso noedelsoep met pompoen echt een aanrader! Veel lekkere groente toppings en een heerlijke vegan umami bouillon.
200gramknapperige tofuzelfgemaakt, of voorverpakt.
Optioneel
chili olie
zout
peper
Instructions
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een flinke ovenschaal klaar.
Was de pompoen en paprika. Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in reepjes. Verdeel de pompoen en paprika over de eerste bakplaat en sprenkel de helft van de olie erover. Zet de pompoen en paprika in de oven en grill 5-10 minuten tot de groente gaar is en nog niet aangebrand ;).
Schil intussen de gember en snij fijn. Bak de gember in een soeppan met de rest van de zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Blus af met het kokend water. Voeg de bouillonblokjes en de miso toe en roer goed door. Laat de bouillon pruttelen op laag vuur. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Kook in een andere pan de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
Was de spitskool. Snij de kool in dunne reepjes. Bak de spitskool in een koekenpan met de sesamolie voor ongeveer 3-4 minuten. De kool mag nog lekker knapperig zijn. Haal de kool uit de pan en zet even apart.
Was de prei en snij in dunne ringen.
Bak de knapperige tofu op in de koekenpan voor 3-4 minuten. (Let op: ik ga er in het recept vanuit dat de tofu al is voorgebakken. Is dat nog niet het geval? Begin dan het recept met het knapperig bakken van de tofu. Dat kan met dit recept.)
Verdeel de noedels over de soepkommen. Schenk vervolgens de bouillon erbij. Verdeel de toppings over de kommen; de stukjes pompoen, paprika, prei, spitskool en tofu.
Optioneel
Garneer eventueel met wat chili olie voor wat extra spice.