Dit dessert is super makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Deze monchoutaart in glas is perfect om te meal preppen voor een feestelijk kerst diner.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Kooktijd voor de karamel3 uuruur
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Dessert
Keuken: Fusion
Trefwoord: Dessert
Servings: 8personen
Calories: 478kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
400mlslagroom
60gramkristalsuiker
200grammonchou
20bastogne koekjesongeveer 1 pak
70gramroomboter
430gramvlaaifruit kersenik kocht een kant en klaar blik
Instructies
Klop de slagroom met de suiker stijf. Let op dat je niet te lang klopt, dan wordt het boter. Ben je een zoetekouw? Voeg dan eventueel wat extra suiker toe.
Klop de monchou los met een spatel. Roer de monchou met een spatel door de slagroom.
Verkruimel de bastogne koek tot koekkruimels (bijvoorbeeld met een vijzel of kruidenmixer van de keukenmachine).Laat de boter anderhalve minuut in de magnetron smelten op vol vermogen. Roer vervolgens de koekkruimels door de boter.
Zet 8 glaasjes klaar. Strooi een laagje koekkruimels in de glazen, ongeveer 2 eetlepels. Doe hier een flinke klodder monchou op, ongeveer 3-4 eetlepels. Dek de glaasjes af met vershoudfolie en zet ze in de koelkast. Laat minimaal 3 uur opstijven. Langer kan ook.
Maak het dessert ter plekke af door het vlaaifruit over de glaasjes te verdelen, ongeveer 1-2 eetlepels per glas.
Notities
Ik denk dat er weinig kinderen zijn die dit toetje niet lekker vinden :). Houdt jouw kind niet van kersen? Vervang dit dan door een ander fruit, bijvoorbeeld aardbei, banaan, mango, peer of appel.