Orzo is een veelzijdige pastasoort dat perfect is voor het maken van verrukkelijke maaltijden. In combinatie met gebakken spruitjes en smeltende epoisse kaas ontstaat er een heerlijk gerecht.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Hollands, Italiaans
Trefwoord: Orzo, Spruitjes, Vegetarisch
Servings: 2personen
Calories: 500kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
160gram(volkoren) orzo
500gramspruit
250gramchampignon
3eetlepelsolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
1theelepelgedroogde tijm
zout
peper
100gramepoisse kaas
Instructies
Maak de spruitjes schoon en snij doormidden. Blancheer de spruitjes 3 minuten in kokend water en spoel ze daarna af met ijskoud water. Zet apart.
Kook intussen de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
Snij de champignons in partjes en bak ze in de olie. Voeg na 5 minuten de spruitjes toe en bak deze nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Snij de epoisse kaas in plakjes. Roer de orzo en de helft van de epoisse door de groente.Serveer de pastaschotel in pastaborden en verdeel de rest van de plakjes epoisse over de borden. Eet smakeijk!
Notities
Dit is misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht. Epoisse kaas is best pittig en spruitjes zijn ook niet altijd de beste kindervriend.
Houdt jouw kind wel van spruitjes, maar vind je de epoisse te pittig? Vervang deze dan door geraspte kaas.
Houdt jouw kind ook niet van spruitjes? Grill dan dan een bakje cherrytomaatjes in de oven. Hou een beetje van de gekookte orzo apart en roer de gegrilde tomaatjes erdoor. Serveer met wat geraspte kaas. Dit is een makkelijke manier om je kind toch orzo met groente te laten eten.