Orzotto is een leuk en lekker alternatief voor risotto. Het is gemaakt van orzo, een pastasoort. Wil je eens iets anders proberen dan een risotto, dan is deze orzo met champignons een top idee! Met deze vegetarische orzotto verras je je tafelgenoten gegarandeerd!
Doe de helft van de boter in een koekenpan.Snij de champignons in plakjes of partjes en bak de champignons in de boter. Bak de champignons ongeveer 5 minuten, ze hoeven nog nog niet helemaal gaar te zijn. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Doe de rest van de boter in een hapjespan.Snij de ui en knoflook fijn en bak in de boter.
Voeg de orzo toe en bak 2 minuten mee op middenhoog vuur. Blus af met de droge witte wijn en blijf goed roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut paddenstoelen bouillon toe aan de orzo. Blijf goed roeren. Als de bouillon is opgenomen, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe, net zo lang totdat de orzo gaar is. Voeg halverwege de champignons en de balsamico azijn toe aan de orzo en ga door met het bijschenken van de bouillon totdat de orzo gaar is en de bouillon is opgenomen.
Roer de creme fraiche door de orzo en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
Als je kind van champignons en pasta houdt, dan is dit zeker een gerecht voor jou! Orzo vinden de meeste kinderen erg lekker. Het 'slurpt' lekker weg in je mond.
Laat eventueel de wijn achterwege, als je dit niet prettig vindt om te gebruiken in een gerecht waarvan kinderen eten. Vervang de wijn door wat extra paddenstoelen bouillon.