Deze vegetarische ovenschotel met krieltjes, champignons, broccoli en roomsaus is super comfort food. Het is makkelijk om zelf te maken en ideaal om te meal preppen voor de volgende dag.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd35 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Ovenschotel, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 383kcal
Author: Nienke
Ingredients
500grambroccoli
olijfolie
500gramkrieltjesvoorgekookt
250gramchampignon
2paprika
paprikapoeder
rozemarijn
zout
peper
Saus
30gramboter
1ui
30grambloem
1blokje groentebouillon
500mlkookvocht van de broccoli
1-2theelepelsmosterdnaar smaak
100gramgeraspte kaas
Instructions
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Snij de broccoli in roosjes en kook in ongeveer 5 minuten in ruimkokend water beetgaar. Giet af en bewaar 500 ml kookvocht.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de krieltjes.
Snij intussen de champignons in partjes en de paprika in blokjes. Voeg de groente na ongeveer 5 minuten toe aan de krieltjes en bak nog eens 5 minuten mee. Breng de krieltjes op smaak met zout, peper, wat paprikapoeder en rozemarijn.
Saus
Verwarm de boter in een steelpannetje. Snij de ui fijn en voeg toe aan de boter en bak totdat de ui zacht is. Voeg de bloem toe, roer goed door en bak 2 minuten zodat de bloem gaar wordt. Kruimel het bouillonblokje erover.
Voeg nu beetje bij beetje het kookvocht toe en blijf goed roeren totdat je een gladde en dikke saus hebt. Soms blijft er wat kookvocht over, dat is niet erg. Roer de helft van de geraspte kaas en de mosterd (naar smaak) door de saus en laat nog een paar minuten pruttelen.
Ovenschotel
Doe de broccoli in een ovenschaal en verdeel de krieltjes hierover. Schenk de saus eroverheen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten, totdat deze mooi lichtbruin kleurt.
Notes
Aardappelen, groente, zonder vlees, maar dan anders! De meeste kinderen houden er wel van.
In plaats van broccoli en champignons kun je ook kiezen voor andere groente, bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, wortels, doperwtjes.
Je kunt de groente na het koken eventueel pureren en toevoegen aan de saus. Gebruik dan iets minder water, zodat de saus niet te dun wordt. Zo heb je geen 'stukjes' groente in de ovenschotel.