Palak paneer of saag paneer is een curry met spinazie en Indiase paneerkaas. Deze palak paneer maak je zonder pakjes en zakjes en staat snel op tafel. Dit recept voor vegetarische curry met paneer is ideaal comfort food voor het hele gezin. Zowel volwassenen, als kinderen maak je hier blij mee.
Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Verwarm de helft van de boter, kurkuma en chilipeper in een pan en bak de paneer aan alle kanten mooi goudbruin. Haal de paneer uit de pan en zet even apart.
Verwarm in de tussentijd de rest van de boter in een hapjespan. Snijd de knoflook, ui en gember fijn en bak deze in 2 minuten mooi glazig. Voeg de garam masala, kerrie en tomatenpurree toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk.
Voeg de spinazie toe en laat mee pruttelen totdat de spinazie is geslonken.
Pureer eventueel de spinazie.
Bijna klaar: voeg de paneer toe aan de spinazie. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met rijst en/of naan. Heerlijk!
Notes
Dit is een super kidsproof recept. De paneer kun je eventueel zonder kruiden bakken om het nog iets kindvriendelijker te maken. Daarnaast kun je de helft van de garam masala kruiden gebruiken.
Voor mijn 8 maanden oude baby heb ik een hapje gemaakt van spinazie, rijst en ongebakken paneer. Als je baby iets ouder is, kan hij dit gerecht heel makkelijk mee eten!