Vegetarische pasta alla Norma: deze Siciliaanse klassieker is één van de meest pure en lekkerste pasta's die er zijn! Het recept heb ik geleerd van een Italiaanse nonna. De kern ingrediënten van pasta alla Norma zijn aubergine en tomaten. Hier tover je super lekker vegetarisch comfort food mee op tafel.
50gram Parmezaanse kaasorigineel is met gezouten harde ricotta
320gramspaghettiof een andere pasta soort
1handjeverse basilicum
Instructions
Was de aubergines en snij in stukjes. Bestrooi de aubergines met zout en laat het vocht uit de aubergines trekken. Laat minimaal 15 minuten staan (hoe langer, hoe lekkerder; je kunt dit ook gerust 4 uur of een nacht laten staan). Dep het vocht van de aubergines met een stuk keukenpapier.
Maak in de tussentijd alvast de tomatensaus. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Was de cherrytomaten en doe samen met de tomaten frito in de pan. Snij twee teentjes knoflook en voeg toe aan de tomaten. Zet het vuur middelhoog en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot de cherrytomaten zacht zijn. Breng de saus op smaak met zout en eventueel wat chilivlokken.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
En dan nu de aubergines. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een andere pan, of doe de tomatensaus even in een bakje en gebruik dezelfde pan. Bak de aubergines met de rest vand e fijngesneden knoflook in de olijfolie. Laat de aubergine mooi gaar worden. De aubergine is als het goed is nu lekker zacht, of licht knapperig en niet meer stug.
Doe de pasta bij de saus en voeg ook de aubergine stukjes toe.
Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
Deze pasta kun je prima aan kinderen voorschotelen. Pasta met rode saus is immers favoriet bij veel kinderen. De aubergine is lekker zacht, dus dat hoeft geen probleem te veroorzaken.
Heb jij een kind die niet van aubergine houdt, dan kun je eventueel een pannetje met andere groente, zoals paprika en/of wortel, champignon maken. Aan het eind voeg je dan een deel van de tomatensaus toe. Zo heb je met relatief weinig extra handelingen toch een lekkere kids maaltijd.
Je kunt de tomatensaus eventueel nog pureren om er een gladde saus van te maken.