Dit is een super simpel, snel en heel smaakvol vegetarisch pastarecept. Ideaal om doordeweeks na een drukke werkdag op tafel te zetten.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Broccoli, Pasta, Ricotta
Servings: 4personen
Calories: 528kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
320grampasta
800grambroccoli
250gramricotta
2teentjesknoflook
olijfolie
zout
peper
50gramgeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Was de broccoli en snij in roosjes. Doe de broccoli in een pan met ruimkokend water en kook in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
Gebruik de pan waarin je de broccoli hebt gekookt. Verwarm hierin een scheut olijfolie. Snij de knoflook fijn en doe bij de olijfolie. Voeg de broccoliroosjes toe en roer goed door.
Roer de ricotta door de broccoli en roer de pasta erdoor. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en garneer met wat Parmezaanse kaas.
Notities
Deze pasta kun je prima aan je kids voorschotelen.
Is broccoli geen favoriet bij je kids? Ga dan voor een andere groente, zoals bijvoorbeeld bloemkool, paprika, champignons, courgette of sperziebonen.
Een andere optie is om de broccoli te pureren, samen met de ricotta. Zo krijg je een broccoli-ricottasaus zonder stukjes.