Dit is een heerlijke vegetarische pasta met broccoli en vega worstjes. Volgens traditioneel recept van de pasta broccoli e salsiccia, maar dan vegetarisch, geïnspireerd door Studio Konijnenvoer. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel en is een ware kindervriend!
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik eet de pasta het liefst al dente, dus met een kleine bite. Giet de pasta af en bewaar 4 eetlepels kookvocht.
Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Verkruimel met je vingers de worstjes in de pan en bak deze goudbruin. Breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en kappertjes.
Snij de broccoli in kleine roosjes en doe in de pan. Blus af met de witte wijn en 4 eetlepels kookvocht van de pasta. Laat 5 minuten pruttelen. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta met de broccoli saucijssaus en garneer met Parmezaanse kaas.
Notes
Mijn kids hebben hiervan gesmuld.
Maak de broccoliroosjes extra klein. Je kunt de roosjes eventueel ook eerst koken en daarna pureren. Dan krijg je een broccolisaus zonder 'stukjes'.