Voor deze vegetarische pasta met broccoli e salsiccia heb ik me laten inspireren door Studio Konijnenvoer. Dit is een plant based restaurant in Arnhem. Mocht je enigszins in de buurt wonen, kan ik je zeker aanraden om er eens te gaan eten. Super knap wat voor een mooie vegan gerechten zij op tafel weten te toveren! Ik ben er inmiddels een paar keer geweest. Eén van de keren at ik vegan pasta broccoli salsiccia. Een heerlijk smaakbommetje. Dat moest ik thuis ook eens proberen. Het resultaat daarvan deel ik hier!

Vega(n) worstjes

Bij Studio Konijnenvoer maken ze de vegan worstjes zelf van onder andere mung bonen. Super lekker! Ik ben voor dit recept voor kant en klare worstjes uit de supermarkt gegaan. Ik ging voor worstjes van de Vegetarische slager (geen sponsoring overigens). Ik wil zeker nog een keer zelf vega worstjes maken, maar voor de snelle variant zijn de kant en klare worstjes een prima keuze!

Super snelle vegetarische pasta

Deze pasta met broccoli en worst staat binnen 20 minuten op tafel en heeft daarmee een plekje gekregen op mijn pagina met ‘super snelle’ recepten. Dit recept is niet heel veel meer dan pasta koken, worstjes en broccoli bakken. De broccoli snij je het liefst super fijn, zo kun je ze eenvoudig gaar krijgen met bakken en hoef je ze niet voor te koken. Al met al een ideaal recept voor een drukke doordeweekse dag!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Pas­ta met broccoli en vegetarische worstjes

Dit is een heerlijke vegetarische pasta met broccoli en vega worstjes. Volgens traditioneel recept van de pas­ta broc­co­li e sal­sic­cia, maar dan vegetarisch, geïnspireerd door Studio Konijnenvoer. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel en is een ware kindervriend!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBroccoli, Kidsproof, sal­sic­cia, Vegetarisch, Worst
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta naar keuze
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150-200 gram vegetarische worstjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 100 ml witte wijn
  • 500 gram broccoli
  • zout
  • peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik eet de pasta het liefst al dente, dus met een kleine bite. Giet de pasta af en bewaar 4 eetlepels kookvocht.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
    Verkruimel met je vingers de worstjes in de pan en bak deze goudbruin. Breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en kappertjes.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en doe in de pan. Blus af met de witte wijn en 4 eetlepels kookvocht van de pasta. Laat 5 minuten pruttelen.
    Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met de broccoli saucijssaus en garneer met Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Mijn kids hebben hiervan gesmuld. 
  • Maak de broccoliroosjes extra klein. Je kunt de roosjes eventueel ook eerst koken en daarna pureren. Dan krijg je een broccolisaus zonder ‘stukjes’.