Zin in een heerlijke pasta die je zonder moeite op tafel zet? Deze pasta met gegrilde cherrytomaten is een heerlijke Italiaanse maaltijd met slechts een paar ingredienten. Kijk snel verder voor het recept.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gegrilde tomaat, Pasta, Tomatensaus
Servings: 4personen
Calories: 324kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
800gramcherrytomaat
3teentjesknoflook
1snufjezout
1mespuntjechilivlokkenof zwarte peper
320gram(volkoren) pasta
4eetlepelsolijfolie
1handjeverse basilicum
Optioneel
80gram(plantaardige) Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand.Was de cherrytomaat en leg ze in een ovenschaal. Schenk de olijfolie erover. Bestrooi met zout en wat chilivlokken en leg de teentjes knoflook erbij. Schuif de ovenschaal in de oven en grill 10-15 minuten.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
Hak de basilicumblaadjes. Roer de cherrytomaat en de basilicum door de pasta. Verwijder de knoflook. Breng eventueel extra op smaak met zout en chilipeper. Garneer eventueel met Parmezaanse kaas.
Notities
Deze pasta is altijd een succes bij onze kinderen. Wil je de pasta extra kidsproof maken? Pureer dan de tomaat tot een egale saus.