Zin in een makkelijke en smaakvolle vegan pasta? Maak dan deze pasta met gegrilde paprika en gegrilde wortel uit de oven. Het is super makkelijk om te maken en verrassend lekker. De groente zijn gepureerd, dus dit is ook een ideale kidsproof pasta.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier en een ovenschaaltje klaar.
Rasp de wortel en snij in plakken. Snij de ui en knoflook grof. Was de paprika en snij in repen. Leg de groente op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en wat chilivlokken.
Was de cherrytomaat en doe in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, zout en chilivlokken. Schuif de bakplaat en de ovenschaal in de oven. Bak de bakplaat met groente 15 minuten tot de groente gaar zijn. Laat de tomaatjes nog even in de oven staan.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Doe de groente in een blender of een kom. Voeg het pastawater en citroensap toe en pureer tot een gladde saus.
Doe de saus en de pasta bij elkaar en voeg nu ook de gegrilde tomaatjes toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
Garneer eventueel met verse basilicum en Parmezaanse kaas
Notes
Dit is een heerlijke kidsproof pasta. De saus is gepureerd. Er zitten nog wel gegrilde cherrytomaatjes door. Deze kun je eventueel mee pureren, als dat een probleem geeft.