Wat is er lekkerder dan een gezonde vegetarische pasta met tomatensaus én vegetarische balletjes? De tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf, van cherrytomaat en tomatenblokjes uit blik. Een snelle maaltijd voor doordeweeks comfortfood.
200-400gramvegetarische balletjesafhankelijk van de hoeveelheid eiwitten die je graag eet
2eetlepelsolijfolie
1ui
2paprika
2teentjesknoflook
400gramcherrytomaat
400gramtomatenblokjesuit blik
2eetlepelsItaliaanse kruiden
1theelepelpaprikapoeder gerookt
1eetlepelsuiker
100mlwater
zout
peper
60gramParmezaanse kaasof vegan geraspte kaas
Instructions
Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de vegetarische balletjes volgens de verpakking. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm opnieuw een eetlepel olijfolie in de hapjespan.
Snij de ui en knoflook fijn en doe in de hapjespan. Bak een paar minuten op middelhoog vuur.
Was de paprika en de cherrytomaat en snij de paprika in stukjes en de tomaatjes in vieren. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee.
Blus af met de tomatenblokjes, 100 ml water en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, suiker, zout en peper. Laat 10 minuten pruttelen.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de balletjes en de pasta door de saus. Garneer met geraspte kaas.
Notes
Dit is een absolute favoriet bij mijn kids!
Zijn stukjes bij jou thuis een probleem? Pureer de tomatensaus dan voordat je de vegetarische balletjes toevoegt.
Laat je kind zelf de pastasoort kiezen, dat verhoogt vaak het eetplezier.