Pasta met tomatensaus doet het altijd goed bij ons thuis! En als ik tegen de kinderen zeg dat we lasagne eten, dan kan hun dag helemaal niet meer stuk. Pasta’s zijn altijd lekker snel klaar en ze zijn zo veelzijdig! Vaak kan ik hiermee ook lekker de restjes uit de groentelade opmaken. Duurzaam én een opgeruimde koelkast. Ik zeg win-win!
Pasta met balletjes
Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om wat extra eiwitten toe te voegen. Dat doe ik door behalve alleen de saus met groente ook vegetarische balletjes erbij te serveren. Je kan deze zelf maken, van vegetarisch gehakt of kiezen voor de kant en klare variant.
Ingrediënten pasta met tomatensaus
- 320 gram (volkoren) pasta
- 200-400 gram vegetarische balletjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- theelepel paprikapoeder gerookt
- eetlepel suiker
- 100 ml water
- zout
- peper
- 60 gram Parmezaanse kaas
Bijgerecht
Ik vind het heerlijk om een lekkere salade bij een avondmaaltijd te serveren. Zo krijg je (en je kids) net even wat meer vitamines binnen. En op die manier frist je gerecht ook lekker op. Mijn salade caprese is bijvoorbeeld perfect bij deze pasta.
Meer pasta recepten
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes
Ingrediënten
- 320 gram (volkoren) pasta
- 200-400 gram vegetarische balletjes afhankelijk van de hoeveelheid eiwitten die je graag eet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder gerookt
- 1 eetlepel suiker
- 100 ml water
- zout
- peper
- 60 gram Parmezaanse kaas of vegan geraspte kaas
Instructies
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de vegetarische balletjes volgens de verpakking. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
- Verwarm opnieuw een eetlepel olijfolie in de hapjespan.
- Snij de ui en knoflook fijn en doe in de hapjespan. Bak een paar minuten op middelhoog vuur.
- Was de paprika en de cherrytomaat en snij de paprika in stukjes en de tomaatjes in vieren. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee.
- Blus af met de tomatenblokjes, 100 ml water en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, suiker, zout en peper. Laat 10 minuten pruttelen.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de balletjes en de pasta door de saus. Garneer met geraspte kaas.
Kidsproof tips
- Dit is een absolute favoriet bij mijn kids!
- Zijn stukjes bij jou thuis een probleem? Pureer de tomatensaus dan voordat je de vegetarische balletjes toevoegt.
- Laat je kind zelf de pastasoort kiezen, dat verhoogt vaak het eetplezier.
Review