Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes

         Vegetarische pasta met rode saus

Pasta met tomatensaus doet het altijd goed bij ons thuis! En als ik tegen de kinderen zeg dat we lasagne eten, dan kan hun dag helemaal niet meer stuk. Pasta’s zijn altijd lekker snel klaar en ze zijn zo veelzijdig! Vaak kan ik hiermee ook lekker de restjes uit de groentelade opmaken. Duurzaam én een opgeruimde koelkast. Ik zeg win-win!

Vegetarische pasta met rode saus
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes

Pasta met balletjes

Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om wat extra eiwitten toe te voegen. Dat doe ik door behalve alleen de saus met groente ook vegetarische balletjes erbij te serveren. Je kan deze zelf maken, van vegetarisch gehakt of kiezen voor de kant en klare variant. Ik ben gek op de producten van Boon. En nee, dit is geen samenwerking, ik ben er gewoon heel enthousiast over!

Ingrediënten pasta met tomatensaus

  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 200-400 gram vegetarische balletjes 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • theelepel paprikapoeder gerookt
  • eetlepel suiker
  • 100 ml water
  • zout
  • peper
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Bijgerecht

Ik vind het heerlijk om een lekkere salade bij een avondmaaltijd te serveren. Zo krijg je (en je kids) net even wat meer vitamines binnen. En op die manier frist je gerecht ook lekker op. Mijn salade caprese is bijvoorbeeld perfect bij deze pasta.

Meer pasta recepten

Pasta rode pesto en vegetarische stukjes
Zin in een eiwitrijke en gezonde vegetarische pasta? Maak dan deze pasta met rode pesto en vegetarische stukjes. Een ideale doordeweekse maaltijd!
Bekijk recept
Eiwitrijke vegetarische pasta
Pasta met venkel en citroen
Venkel en citroen is een combinatie made in heaven. Deze super snelle tagliatelle met venkel en citroen is een geweldige vegetarische maaltijd. Verras je lief, kids, vrienden en familie met dit makkelijke en super smaakvolle gerecht!
Bekijk recept
Tagliatelle vegetarisch recept
Pasta caponata met aubergine en paprika
Caponata is een Italiaanse groentestoof met aubergine, paprika en kappertjes. Het heeft een lekker zoetzure smaak en zachte structuur. Serveer met een lekkere pasta en je hebt een perfecte vegetarische avondmaaltijd!
Bekijk recept
Pasta met Italiaanse groentestoof
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes
Vegetarische pasta met rode saus

Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes

Wat is er lekkerder dan een gezonde vegetarische pasta met tomatensaus én vegetarische balletjes? De tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf, van cherrytomaat en tomatenblokjes uit blik. Een snelle maaltijd voor doordeweeks comfortfood.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Tomatensaus, Vegetarisch, Vegetarische balletjes
Porties: 4 personen
calorieën: 507kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 200-400 gram vegetarische balletjes afhankelijk van de hoeveelheid eiwitten die je graag eet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder gerookt
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 ml water
  • zout
  • peper
  • 60 gram Parmezaanse kaas of vegan geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de vegetarische balletjes volgens de verpakking. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm opnieuw een eetlepel olijfolie in de hapjespan.
  • Snij de ui en knoflook fijn en doe in de hapjespan. Bak een paar minuten op middelhoog vuur.
  • Was de paprika en de cherrytomaat en snij de paprika in stukjes en de tomaatjes in vieren. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee.
  • Blus af met de tomatenblokjes, 100 ml water en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, suiker, zout en peper. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de balletjes en de pasta door de saus. Garneer met geraspte kaas.

Kidsproof tips

  • Dit is een absolute favoriet bij mijn kids!
  • Zijn stukjes bij jou thuis een probleem? Pureer de tomatensaus dan voordat je de vegetarische balletjes toevoegt.
  • Laat je kind zelf de pastasoort kiezen, dat verhoogt vaak het eetplezier. 

Voedingswaarde

Calories: 507kcal | Carbohydrates: 80g | Protein: 27g | Fat: 9g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 505mg | Potassium: 774mg | Fiber: 8g | Sugar: 12g | Vitamin A: 2822IU | Vitamin C: 94mg | Calcium: 260mg | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Waarom koken met seizoensgroente een goed idee is. 5x waarom koken met seizoensgroente een goed idee is!
Vegetarische nachoschotel met andijvie Nachoschotel TexMex

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *