Zin in een lekkere en super makkelijke pompoensoep? Dan is dit vegetarische recept voor pompoensoep met tomaat perfect voor jou.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Pompoen, Pompoensoep
Servings: 4personen
Calories: 150kcal
Author: Nienke
Ingredients
1pompoen
500gramtomaat
1ui
1-1,5litergroente bouillon
zout
peper
Optioneel, om te garneren
creme fraicheof plantaardig alternatief
verse basilicum
pijnboompitten
Instructions
Was de pompoen. Snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken en vervolgens in blokjes. Doe in een soeppan. Snij de ui in grove stukken. Was de tomaat en snij doormidden. Voeg toe aan de pan. Voeg 1 liter hete groente bouillon toe. Zet de pan op het vuur en kook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
Proef of de pompoen gaar is. Zo ja? Pureer de soep dan met een staafmixer of blender. Is de soep erg dik? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
Garneer eventueel met een klodder creme fraiche, wat verse basilicum en wat pijnboompitten.
Notes
Deze pompoensoep is ideaal om te eten met kinderen. De soep is lekker zoet en romig van smaak.