Lekker vegetarisch recept voor pompoensoep met tomaat
Pompoen soep vind ik heerlijk als vega of vegan maaltijd in de herfst en de winter. Ik eet er dan wat gegrild brood bij. Mij maak je er enorm blij mee. Ik hoop altijd dat er wat over blijft, want dan heb ik de volgende dag nog een lekkere lunch. Ik heb inmiddels verschillende recepten voor pompoensoep op mijn website. Deze pompoensoep met tomaat is een hele fijne toevoeging al zeg ik het zelf!
Moet je pompoen schillen?
Veel mensen durven zich niet aan pompoen te wagen omdat ze bang zijn om pompoen te moeten schillen. En dat snap ik wel, want pompoen schillen is een hels karwei. Maar wist je dat het helemaal niet nodig is om pompoen te schillen? Als je de pompoen goed wast en alle aarde eraf schrobt, dan kun je de pompoen gewoon snijden met schil. De schil wordt zacht tijdens het koken of grillen. Nog een tip van flip: gebruik een groot en scherp keukenmes om de pompoen te snijden. Dan valt het allemaal best mee!
Hoe maak je pompoensoep?
Pompoensoep is ontzettend makkelijk om te maken. Snij de pompoen in blokjes en de ui en tomaat in grove stukjes. Doe de pompoen, ui en tomaat in een soeppan. Voeg een liter groente bouillon toe en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer de soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep nog erg dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Ingredienten voor pompoensoep met tomaat
Je hebt maar weinig ingredienten nodig voor deze lekkere pompoensoep. Haal het volgende in huis voor 4 personen:
- 1 pompoen
- 500 gram tomaat
- 1 ui
- 1-1,5 liter groente bouillon
- zout
- peper
Meer vegetarische pompoen recepten
Ook zo gek op pompoen? Probeer dan ook eens een van deze vegetarische pompoen recepten:
Pompoen tomaat soep
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 500 gram tomaat
- 1 ui
- 1-1,5 liter groente bouillon
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- creme fraiche of plantaardig alternatief
- verse basilicum
- pijnboompitten
Instructies
- Was de pompoen. Snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken en vervolgens in blokjes. Doe in een soeppan. Snij de ui in grove stukken. Was de tomaat en snij doormidden. Voeg toe aan de pan. Voeg 1 liter hete groente bouillon toe. Zet de pan op het vuur en kook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
- Proef of de pompoen gaar is. Zo ja? Pureer de soep dan met een staafmixer of blender. Is de soep erg dik? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
- Garneer eventueel met een klodder creme fraiche, wat verse basilicum en wat pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Deze pompoensoep is ideaal om te eten met kinderen. De soep is lekker zoet en romig van smaak.Â
Review