Pompoenseizoen! Wat lekker. Dit is een super makkelijk en lekker recept voor pompoensoep met gegrilde tomaat. De soep staat binnen 20 minuten op tafel en is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met wat brood.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Kidsproof, Pompoen, Pompoensoep, Soep
Servings: 4personen
Calories: 150kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1kilopompoenongeveer 1 kleine pompoen
500gramcherrytomaat
3eetlepelsolijfolie
zout
peper
1-1,5litergroente bouillon
Optioneel, om te garneren
pompoenpitten
croutons
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal klaar.
Was de pompoen. Je hoeft de schil niet te verwijderen. Snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken en vervolgens in blokjes. Verdeel de pompoen en de cherrytomaat over de bakplaat. Bespenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.Schuif de bakplaat in de oven en grill ongeveer 10 minuten op grilllstand.
Doe de pompoen en tomaat in een pan of een blender. Voeg de helft van de groentebouillon toe en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Voeg 1 liter hete groente bouillon toe. Zet de pan op het vuur en kook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Proef of de pompoen gaar is. Zo ja? Pureer de soep dan met een staafmixer of blender. Is de soep erg dik? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
Garneer eventueel met wat olijfolie, pompoenpitten en croutons.
Notities
Deze pompoensoep is ideaal om te eten met kinderen. De soep is lekker zoet en romig van smaak.