Vegan pompoensoep met gegrilde tomaat: tips voor kruiden, snijden en uithollen

Pompoensoep is een heerlijke en voedzame soep die perfect is voor een koude dag. Deze soep is ook nog eens vegan, dus is hij geschikt voor iedereen. In deze blog geef ik je een heerlijk recept voor pompoensoep met gegrilde tomaat en geef ik je bovendien nog wat extra tips voor het kruiden van de soep, het snijden en uithollen van de pompoen en het serveren van de soep.

Hoe pompoensoep kruiden

Pompoensoep is eigenlijk al heel erg lekker van zichzelf. Deze soep maak ik met gegrilde tomaat. De gegrilde smaak van tomaat geeft al heel veel smaak. Je kunt de soep ook nog extra kruiden. Ik gebruik hiervoor altijd groentebouillon als basis. Andere lekkere kruiden en specerijen bij pompoen zijn tijm, rozemarijn, komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en chilivlokken. Probeer het eens uit en ontdek je favoriete pompoensmaakmaker!

Hoe pompoen uithollen?

Als je een pompoensoep gaat maken, moet je de pompoen eerst wassen en uithollen. Schillen is niet nodig als je de pompoen hebt gewassen. Dat scheelt heel veel werk en frustratie!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Het uithollen van de pompoen is niet moeilijk. Je snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Daarna kun je de pompoen snijden.

Hoe pompoen snijden

Om pompoen te snijden heb je een scherp mes nodig. Snijd de pompoen in parten van ongeveer 2 cm dik. Snij iedere part vervolgens in blokjes.

Is pompoensoep gezond?

Pompoensoep is een gezonde soep die veel vitamines en mineralen bevat. Pompoen is een goede bron van vitamine A, vitamine C en vezels.

Is pompoensoep koolhydraatarm?

Pompoensoep is een koolhydraatarm gerecht. Een portie van 200 gram bevat ongeveer 15 gram koolhydraten.

Pompoensoep serveren

Pompoensoep kun je serveren met brood, crackers of toast. Je kunt de soep ook serveren met een topping, zoals gegrilde groenten, (plantaardige) feta of noten.

Pompoensoep is een heerlijke en voedzame soep die je gemakkelijk zelf kunt maken. Met deze tips maak je een heerlijke en gezonde pompoensoep.

Recept voor de lekkerste en makkelijkste pompoensoep
Pompoensoep met gegrlde tomaat

Meer vegetarische en vegan recepten met pompoen

Ben jij ook zo’n pompoenfan? In het pompoenseizoen kan ik er altijd zo van genieten. Bekijk ook eens mijn pompoen pagina of maak een van deze lekkere recepten.

Eiwitrijke vegan pompoen pasta
Zin in een lekkere en super makkelijke vegan pasta met pompoen? Dan moet je deze pasta beslist eens maken. Makkelijk en super smaakvol.
Bekijk recept
Couscous salade met gegrilde pompoen
Zin in herfst op je bord? Maak dan deze couscous salade met gegrilde pompoen en dadels. De salieboter maakt het helemaal af qua herfst smaken. Deze vegetarische couscous salade is heerlijk als bijgerecht, lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.
Bekijk recept
De lekkerste pompoenrisotto
Zin in herfst op je bord? Deze vegetarische pompoenrisotto met salieboter is dan echt jouw perfecte bordje comfort food. Je maakt het met gegrilde pompoen uit de oven. Makkelijk en ontzettend lekker.
Bekijk recept

Pompoensoep met gegrilde tomaat

Pompoenseizoen! Wat lekker. Dit is een super makkelijk en lekker recept voor pompoensoep met gegrilde tomaat. De soep staat binnen 20 minuten op tafel en is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met wat brood.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenHollands
TrefwoordKidsproof, Pompoen, Pompoensoep, Soep
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kilo pompoen ongeveer 1 kleine pompoen
  • 500 gram cherrytomaat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1-1,5 liter groente bouillon

Optioneel, om te garneren

  • pompoenpitten
  • croutons

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal klaar.
  • Was de pompoen. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
    Snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken en vervolgens in blokjes.
    Verdeel de pompoen en de cherrytomaat over de bakplaat. Bespenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
    Schuif de bakplaat in de oven en grill ongeveer 10 minuten op grilllstand.
  • Doe de pompoen en tomaat in een pan of een blender. Voeg de helft van de groentebouillon toe en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
    Voeg 1 liter hete groente bouillon toe. Zet de pan op het vuur en kook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Proef of de pompoen gaar is. Zo ja? Pureer de soep dan met een staafmixer of blender.
    Is de soep erg dik? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Optioneel, om te garneren

  • Garneer eventueel met wat olijfolie, pompoenpitten en croutons.

Kidsproof tips

  • Deze pompoensoep is ideaal om te eten met kinderen. De soep is lekker zoet en romig van smaak.Ā