De lekkerste en makkelijkste pompoensoep. Er zijn wel een miljoen verschillende pompoensoep recepten. Maar dit is echt de makkelijkste en lekkerste. De pompoen hoef je niet te schillen. Het is een kwestie van koken, een beetje op smaak brengen en pureren. Dit is de perfecte maaltijdsoep voor de herfst.
Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie in een soeppan.
Was de schil van de pompoen goed en snij vervolgens de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat scheelt een hoop werk! Doe de stukjes pompoen in de pan en bak 3 minuten mee met de ui. Giet het water bij de pompoen en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
Garneer eventueel met croutons, pompoenpitjes en crème fraîche.
Notities
Deze soep is al heel erg kidsproof. Niks meer aan doen en lekker smullen!