Recycling: zelfgemaakte croutons

          Croutons van oud brood

Heb je nog wat oud brood liggen? Gooi dit dan niet weg! Oud brood is namelijk ideaal om croutons te maken. Deze croutons kun je goed gebruiken om een heerlijke vegetarische salade te garneren, of om je soep te verrijken. Het is super simpel; je hebt alleen oud brood nodig en wat olie en kruiden. Croutons maken echt het verschil in een salade. En ze zijn ook nog eens een heerlijke snack voor jezelf of de kinderen ;).

Croutons van oud brood

Recycling: zelfgemaakte croutons

Oud brood gooi je niet weg, maar recycle je. In een handomdraai maak je de lekkerste croutons voor in de soep, salade of als snack!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Fusion
Trefwoord: Croutons
Porties: 6 personen
calorieën: 50kcal
Auteur: Nienke - Foxilicious

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud brood sneetjes brood / stokbrood / afbakbroodjes, maakt niet uit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • gedroogde kruiden zoals tijm, oregano

Instructies

  • Snij of scheur het brood in blokjes van ongeveer 1x1 centimeter.
  • Besprenkel met olijfolie, zout en wat verse kruiden.
  • Verhit een hapjespan en gril het brood totdat het lekker knapperig is. Alternatief is, om het brood in een grillijzer of in de oven te grillen voor maximaal 10 minuten.

Voedingswaarde

Calorieën: 50kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Maaltijdsoep met zwarte bonen en tomaat Mexicaanse bonensoep in 5 minuten
‘Leftover’ risottoballetjes Arancini

Een reactie op “Recycling: zelfgemaakte croutons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling