Super simpel, maar ontzettend smaakvol. Dat is precies wat dit gerecht met roerei, komkommer, broccoli en rijst is. Een feestje op je bord. Dit vegetarisch gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en wil je absoluut een keer maken!
8theelepels(rijst)azijnalternatief: witte wijnazijn of natuurazijn
1theelepelhoning
2theelepelszonnebloemolie
2theleepelssesamolie
25gramboter
8eieren
2cmgember
zout
peper
Optioneel, om te garneren
sesamzaadjes
Instructies
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 4-5 minuten beetgaar in een pan met water. Giet af. Besprenkel met een klein beetje sesamolie en bestrooi met zout en peper.
Meng 6 theelepels azijn, 2 theelepels zonnebloemolie en 1 theelepel honing in een schaal. Was de komkommer en snij in plakjes en voeg toe aan de kom. Roer goed door zodat de dressing goed over de komkommers zit. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de gember en snij fijn. Doe de eieren in een kom en voeg hier de gember, 1 theelepel sesamolie en 2 theelepels azijn aan toe en klopt goed los.
Verwarm de roomboter in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Roer af en toe goed door zodat je mooie stukjes roerei hebt. Na 2 minuten is je ei klaar. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de borden op met de rijst, een flinke lepel roerei, de komkommer en broccoli.
Optioneel
Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en bosui in ringen.
Notities
Kinderen zijn vaak gek op ei, dus deze roerei kun je ze goed voorschotelen.
Laat eventueel de azijn achterwege in de dressing van de komkommer. Dat vinden kinderen soms te zuur.
De broccoli kun je eventueel vervangen door sperziebonen, ook erg lekker!