Rijst met roerei, komkommer en broccoli

          Vegetarisch rijst gerecht met scrambled eggs

Dit is een heerlijk vegetarisch rijstgerecht met roerei, komkommer en broccoli. Binnen 20 minuten staat dit smaakbommetje bij jou op tafel. Lekker? Ja, zeker!

Geinspireerd

Ik krijg vaak vragen waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor mijn recepten. Meestal begint het bij de groenten die ik in mijn biologische groentetas krijg. Ik wil zoveel mogelijk variëren en bedenk zo vaak mogelijk een nieuw recept met de groente die in mijn pakket zitten. Soms heb ik het recept al meteen in mijn hoofd als ik de groente zie. En soms ga ik googlen, of Pinteresten en Instagrammen. Ik zie dan foto’s en bereidingen en haal daar inspiratie uit. Meestal is het zien van een foto al genoeg en geef ik er een geheel eigen twist aan. Maar soms is een recept zo ontzettend ‘af’, dat ik er zelf eigenlijk weinig aan toe te voegen heb. En dat was met dit recept het geval. Dit recept van Bonappetit kwam een keer voorbij op Instagram en ik was meteen al aan het watertanden.

Ik besloot het gerecht zelf te maken en gaf er toch nog een beetje mijn eigen draai aan door broccoli toe te voegen en de scrambled eggs iets aan te passen. Het was zo lekker dat het me leuk leek om mijn versie van het recept hier te delen!

Broccoli

De broccoli voegde ik toe om wat meer groente in het gerecht te krijgen. Ik wil dagelijks minimaal aan 250 gram groente per dag komen en met een handje komkommer ben je er dan nog niet.

Scrambled eggs

Op een of andere manier vind ik roerei toch minder spannend en culinair klinken dan ‘scrambled eggs’. Maar goed, dit roerei heeft een fantastische smaak. Er zit namelijk stukjes gember, (rijst)azijn en sesamolie in. Die drie ingrediënten geven een volledig nieuwe smaak aan de scrambled eggs. Dit moet je echt zelf proeven :).

Meer recepten met broccoli

Broccoli is zo’n groente die ik in heel veel gerechten gebruik. Ik heb het geluk dat de kids het lekker vinden, dus daar maak ik gretig gebruik van. Broccoli is namelijk lekker met pasta, maar ook met rijst, of maak er een soep van, of wat denk je van een hartige taart met broccoli of een lekker noedelgerecht? Omdat ik onmogelijk al mijn recepten met broccoli hier voor je kan opnoemen, heb ik ze op één pagina op een rijtje gezet. Je vindt al mijn broccolirecepten hier.

Vegetarisch rijst gerecht met scrambled eggs

Rijst met roerei, komkommer en broccoli

Super simpel, maar ontzettend smaakvol. Dat is precies wat dit gerecht met roerei, komkommer, broccoli en rijst is. Een feestje op je bord. Dit vegetarisch gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en wil je absoluut een keer maken!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Rijst, Roerei, Scrambled eggs, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 462kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • 1 broccoli
  • 250 gram snack komkommers of 1 gewone komkommer
  • 8 theelepels (rijst)azijn alternatief: witte wijnazijn of natuurazijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 2 theleepels sesamolie
  • 25 gram boter
  • 8 eieren
  • 2 cm verse gember
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 4-5 minuten beetgaar in een pan met water. Giet af. Besprenkel met een klein beetje sesamolie en bestrooi met zout en peper.
  • Meng 6 theelepels azijn, 2 theelepels zonnebloemolie en 1 theelepel honing in een schaal. Was de komkommer en snij in plakjes en voeg toe aan de kom. Roer goed door zodat de dressing goed over de komkommers zit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de gember en snij fijn. Doe de eieren in een kom en voeg hier de gember, 1 theelepel sesamolie en 2 theelepels azijn aan toe en klopt goed los.
  • Verwarm de roomboter in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Roer af en toe goed door zodat je mooie stukjes roerei hebt. Na 2 minuten is je ei klaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de borden op met de rijst, een flinke lepel roerei, de komkommer en broccoli.

Optioneel

  • Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en bosui in ringen.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op ei, dus deze roerei kun je ze goed voorschotelen.
  • Laat eventueel de azijn achterwege in de dressing van de komkommer. Dat vinden kinderen soms te zuur. 
  • De broccoli kun je eventueel vervangen door sperziebonen, ook erg lekker!

Voedingswaarde

Zout: 252mg | Calcium: 149mg | Vitamine C: 138mg | Vitamin A: 1632IU | Suiker: 4g | Vezels: 5g | Kalium: 776mg | Cholesterol: 341mg | Calorieën: 462kcal | Verzadigd vet: 6g | Vet: 15g | Eiwitten: 20g | Koolhydraten: 63g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische stamppot zoete aarrdappel Vegetarische zoete aardappel stamppot met raapstelen
Salade met rabarber, aardbei en geitenkaas Rabarber salade hartig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling