Dit is een van de makkelijkste en lekkerste risotto recepten die er zijn. De gegrilde tomaten zorgen voor een lekker zoete smaak. De risotto staat binnen 25 minuten op tafel. Ook lekker om te eten met kinderen.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Risotto, Tomaat
Servings: 4personen
Calories: 475kcal
Author: Nienke
Ingredients
4eetlepelsolijfolie
1ui
320gramrisotto
100mldroge witte wijnalternatief: 2 eetlepels balsamico azijn en wat extra groente bouillon
1litergroente bouillon
3teentjesknoflook
1000gramcherrytomaat
zout
peper
75gramParmezaanse kaasof plantaardig alternatief
verse basilicum
Instructions
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan.
Snij de ui fijn en bak 2 minuten in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe bak 1 minuut mee op middenhoog vuur. Blus de risotto af met de witte wijn.
Voeg een flinke scheut groente bouillon toe als de witte wijn is ingekookt. Laat de bouillon inkoken en voeg vervolgens een nieuwe scheut bouillon toe. Herhaal dit proces totdat de risottorijst al dente is en de bouillon is ingekookt. Is je bouillon op, maar je risotto nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon bij.
Tijdens het bereiden van de risotto, grillen we de tomaten in de oven. Was de cherrytomaat en snij doormidden. Doe in de ovenschaal. Schil de teentjes knoflook en snij fijn. Voeg toe aan de tomaten. Schenk de rest van de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Grill ongeveer 10-15 minuten in de oven op grillstand totdat de tomaatjes mooi gegrild zijn.
Roer de tomaten door de risotto. Voeg ook de geraspte Parmezaan toe en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Garneer met verse basilicum.
Notes
Als je graag risotto wilt eten met je kind, is dit een van je beste opties. Gegrilde tomaten smaken lekker zoet en de meeste kinderen lusten graag tomaten.
Om de risotto extra kidsproof te maken, kun je de tomaten pureren nadat ze uit de oven komen. Zo heb je een risotto zonder stukjes. De smaak blijft hetzelfde!