Dit is een heerlijk romige vegetarische risotto met pastinaak en spinazie. De pastinaak geeft een nootachtige smaak aan de risotto. Een lekkere maaltijd om je eters mee te verrassen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Snij de ui fijn. Snij de knoflook fijn.
Verwarm een fline scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui.
Schil de pastinaak. Snij 100 gram pastinaak in dunne plakjes. Snij de rest in kleine stukjes. Voeg de kleine stukjes pastinaak toe aan de ui en bak een paar minuten.
Leg intussen de dunne plakjes pastinaak op de bakplaat. Leg de walnoten erbij. Besprenkel met olijfolie en zout. Bak deze ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze net een beetje crispy zijn.
Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 minuten mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut groente bouillon. Laat de bouillon inkoken. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en laat weer inkoken. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon en voeg toe tot de rijst gaar is.
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een andere pan. Bak hierin de knoflook. Bak de spinazie en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de creme fraiche door de risotto als deze gaar is. Roer ook de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Roer de spinazie door de risotto. Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en de pastinaak chips en walnoten.
Notes
Dit is een kidsproof risotto.
Mijn kinderen zijn niet zo'n fan van spinazie. Dat ziet er namelijk uit als blaadjes. Je kunt de spinazie pureren nadat je het hebt gebakken. Vervolgens voeg je de gepureerde spinazie toe aan de risotto. De risotto krijgt dan een groen kleurtje. Het alternatief is om de spinazie apart te serveren.