Halloumi is een kaas die je kunt grillen. Halloumi smaakt heerlijk op de bbq bij wat groente, of in een salade. Zo ook in deze salade met avocado, tomaat en appel. Een lekkere lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs maaltijdsalade met wat brood. Een portie zon op je bord!
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd8 minutenmin
Totale tijd18 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Halloumi, Salade
Servings: 4personen
Calories: 218kcal
Author: Nienke
Ingredients
100gramslanaar keuze. Ik gebruikte gewone bladsla en wat postelein.
225 gramhalloumi
250gramcherrytomaat
1avocado
1appel
1halverode ui
1handjepijnboompitten
Optioneel, om te garneren
verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook of koriander) of tuinkers
Dressing
2eetlepelsazijnnaar keuze
6eetlepels olijfolie
1theelepelmosterd
1theelepeljamnaar keuze
zout
peper
Instructions
Snij de halloumi voorzichtig in plakjes van 0,5-1 cm dik. Zet een grillpan of grillijzer aan. Bestrijk de halloumi met een laagje olijfolie. Bak de stukjes kaas nu in de grillpan of grillijzer. De halloumi is goed als het een lekker krokant bruin korstje heeft gekregen. Meestal duurt dit zo'n 5 minuten. Heb je een grillpan? Draai de halloumi dan na een paar minuten om en bak ook de andere kant.
Doe de sla in een slakom of een bord. Snij de cherrytomaten doormidden. Snij de avocado in stukjes.Was en snij de appel in stukjes. Snij de rode ui in dunne ringenVerdeel de cherrytomaten, avocado, ui en appel over de salade.
Bak de pijnboompitten kort in een pan bruin en voeg toe aan de salade. Verdeel nu ook de halloumi over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel over de salade, of serveer apart bij de salade.
Notes
Kleine kids zijn meestal geen sla fans. Ik maak voor de kinderen meestal een apart bakje met de salade ingrediënten, zonder sla. Een bakje rauwkost dus eigenlijk. En dat gaat er hier goed in!