In de lente en zomer eet ik bijna elke dag wel salade bij het avondeten. Ik zie mijn eetpatroon veranderen nu het weer langer licht is en warmer weer wordt. In de winter eet ik graag ovenschotels, terwijl ik nu juist meer zin heb in salades. De komende tijd kun je dus veel salades van mij verwachten. In alle soorten en maten :).

Vandaag een salade met halloumi. Ken je die kaassoort al? Halloumi is een hele leuke kaassoort: deze kaas kun je namelijk grillen. Ideaal voor op de bbq en ook heel lekker in een salade. En dat is precies wat ik voor je heb gemaakt. Deze salade met halloumi, avocado, komkommer en cherrytomaat is een echte gezonde smaakbom. Een lekker bijgerecht, maar ook erg geschikt als lunch of voorgerecht. Met een stokbroodje erbij heb je een perfecte maaltijdsalade.

De halloumi grill je in een grillpan of grillijzer. Het is echt zo gepiept: je snijdt de halloumi in plakjes of stukjes, smeert ze in met wat olijfolie en bakt ze een paar minuten aan elke kant. Als je het ‘rauw’ eet heeft het een rubberachtige structuur en na het grillen wordt het heerlijk knapperig. en heeft ook iets rubberachtigs qua structuur. Ik vind het heel lekker!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tip: heb je nog dressing over? Deze kun je heel goed bewaren in de koelkast! Doe in een afgedekt potje of flesje en je kunt er nog een paar weken van genieten. Haal de dressing wel uit de koelkast voordat je het gebruikt, want de olie moet eerst even op kamertemperatuur komen en ontstollen. 

Frisse salade met halloumi
Salade met halloumi, avocado, appel en cherrytomaat

Salade met halloumi, avocado, tomaat en appel

Halloumi is een kaas die je kunt grillen. Halloumi smaakt heerlijk op de bbq bij wat groente, of in een salade. Zo ook in deze salade met avocado, tomaat en appel. Een lekkere lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs maaltijdsalade met wat brood. Een portie zon op je bord!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordHalloumi, Salade
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram sla naar keuze. Ik gebruikte gewone bladsla en wat postelein.
  • 225 gram halloumi
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 avocado
  • 1 appel
  • 1 halve rode ui
  • 1 handje pijnboompitten

Optioneel, om te garneren

  • verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook of koriander) of tuinkers

Dressing

  • 2 eetlepels azijn naar keuze
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel jam naar keuze
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de halloumi voorzichtig in plakjes van 0,5-1 cm dik. Zet een grillpan of grillijzer aan. Bestrijk de halloumi met een laagje olijfolie. Bak de stukjes kaas nu in de grillpan of grillijzer. De halloumi is goed als het een lekker krokant bruin korstje heeft gekregen. Meestal duurt dit zo’n 5 minuten. Heb je een grillpan? Draai de halloumi dan na een paar minuten om en bak ook de andere kant. 
  • Doe de sla in een slakom of een bord. 
    Snij de cherrytomaten doormidden. 
    Snij de avocado in stukjes.
    Was en snij de appel in stukjes. 
    Snij de rode ui in dunne ringen
    Verdeel de cherrytomaten, avocado, ui en appel over de salade. 
  • Bak de pijnboompitten kort in een pan bruin en voeg toe aan de salade. Verdeel nu ook de halloumi over de salade. 
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel over de salade, of serveer apart bij de salade. 

Kidsproof tips

  • Kleine kids zijn meestal geen sla fans. Ik maak voor de kinderen meestal een apart bakje met de salade ingrediënten, zonder sla. Een bakje rauwkost dus eigenlijk. En dat gaat er hier goed in!