Een heerlijk frisse salade van koolrabi, appel en kees. Ben je in een creatieve bui of wil je eens wat anders op tafel zetten? Maak dan deze salade met koolrabi, appel en kees. Makkelijk en snel, maar vooral verrassend lekker! En nog vegetarisch en behoorlijk gezond ook!
150gramkees, extra gerijptkees is een kaassoort met minder verzadigde vetten, minder zout en gemaakt met vegetarisch stremsel. Je vindt het in plakken of geraspt in de supermarkt, of laat een stuk afsnijden bij jouw kaasboer.
3eetlepelsyoghurt
1eetlepelolijfolie
1eetlepelcitroensap
1theelepelhoningof ahornsiroop
1theelepelmosterd
zout
peper
alfalfa
1handjewalnoten
Instructions
Schil de koolrabi en snij in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Kook de koolrabi in ongeveer 6 minuten gaar in ruimkokend water. Giet af en breng op smaak met wat zout en peper.
Was de appel en snij in blokjes van 1x1 cm.Snij de kees in blokjes van 1x1 cm.Doe de appel, koolrabi en kees blokjes in een saladekom.
Maak de dressing door de yoghurt te mengen met honing, mosterd, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade. Strooi wat kiemgroente over de salade en klaar is kees!
Notes
Goeie kans dat jouw kids deze salade ook lusten. Er zit geen groen blad in, dat scheelt al een hoop bij kinderen ;). De gekookte koolrabi is zacht van smaak en vinden kinderen vaak lekker!