Spruitjes in kokosmelk: een heerlijke en makkelijke vegetarische maaltijd. De kokosmelk geeft de spruitjes een romige en smaakvolle saus. Probeer het recept vandaag nog!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Fusion
Trefwoord: Spruitjes
Servings: 4personen
Calories: 485kcal
Author: Nienke
Ingredients
300gramrijst zilvervlies of haverrijst
1000gramspruitjes
3eetlepelzonnebloemolie
1rode ui
3cmverse gember
250gramchampignon
400mlkokosmelk
2eetlepelmiso pasta
3eetlepelsojasaus
1eetlepelgembersiroop
zout
peper
Optioneel
crispy chili olie
Instructions
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in grove stukken.
Kook de spruitjes ongeveer 3-4 minuten in kokend water. Giet af.
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan.
Snij de ui en gember fijn en bak ze 2 minuten in de olie.
Snij de champignons in plakjes en bak ze 3 minuten mee.
Blus af met de kokosmelk. Voeg ook de miso pasta, sojasaus en gembersiroop toe. Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg de voorgekookte spruitjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.