Dit recept is echt iets voor jou als je fan bent van de Aziatische keuken. De tofu is eerst knapperig gebakken en daarna sticky gemaakt. De rijst, roerbakgroenten en Emping Salted maken het helemaal af! Een perfecte vegan maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Rusttijd15 minutenmin
Totale tijd45 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Plantaardig, Sticky tofu, Tofu, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 435kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
400gramtofublok. Als je kunt kiezen tussen firm en silky, kies dan firm.
Snijd de tofu in de breedte doormidden. Leg op een stuk keukenpapier. Leg een ander stuk keukenpapier op de tofu en leg er vervolgens iets zwaars op (ik gebruik altijd 2 kookboeken). Laat de tofu 15-20 minuten rusten zodat het vocht eruit trekt. Hierdoor wordt de tofu straks lekker knapperig.
Snijd de tofu vervolgens in blokjes van 1x1 cm. Doe in een kom, strooi de maizena erover en schudt goed zodat alle tofu blokjes met maïzena bedekt zijn.
Doe de olie in de pan. Voeg de tofublokjes toe als de olie goed heet is. Bak de tofu in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Schudt de pan regelmatig door zodat de blokjes aan alle kanten bruin worden. Haal de pan van het vuur. Laat de tofu in de pan zitten.
Overig
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
Schil de gember, ui en knoflook en snijd fijn. Verwarm de zonnebloemolie en sesamolie in een hapjespan. Bak hierin de ui, gember en knoflook.
Was de paprika en snij in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Was de peultjes en doe in de pan. Bak 2 minuten mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Sticky tofu
Doe de saus ingrediënten voor de stickytofu in een kom (de sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, sambal en sesamolie. Zet de pan tofu weer op het vuur en giet de sticky saus over de tofu. Schudt de pan en haal de pan weer van het vuur.
Serveren
Serveer de sticky tofu met de gekookte rijst, roerbak groenten en Emping Salted.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op tofu. Vind je de sticky tofu een beetje spannend? Laat de sticky saus dan achterwege en laat je kind eerst eens knapperige tofu proberen.
De Emping Salted is ideaal voor kinderen om te serveren bij een Aziatische maaltijd. Het zijn een soort chipjes, dat maakt het wel aantrekkelijk.