Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Nog geen beoordeling
Super snelle linzencurry
Deze linzencurry staat binnen 20 minuten op tafel en is een ideaal gerecht voor vegetariërs of veganisten. Met paprika, tomaat en wat linzen, kokosmelk en currypasta heb je snel een voedzame en lekkere maaltijd. Serveer met naanbrood.
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Trefwoord:
Curry, Indiaas, Kidsproof, Vegan, Vegetarisch
Servings:
4
personen
Calories:
245
kcal
Author:
Nienke
Ingredients
2
eetlepels
arachideolie
of zonnebloemolie
1
ui
2
teentjes
knoflook
2
cm
gember
1
eetlepel
garam masala
0,5
theelepel
kaneel
1,5
eetlepel
curry pasta
mild
2
paprika
500
gram
tomaat
150-200
ml
kokosmelk
1
eetlepel
citroen
480
gram
linzen
uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
1
handje
verse koriander
zout
peper
Optioneel, om bij te serveren
naanbrood
Instructions
Verwarm de olie in een hapjespan.
Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Doe in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 5 minuten.
Voeg de garam masala, kaneel, citroensap, curry pasta en kokosmelk toe en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en laat 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.
Optioneel, om mee te serveren
Serveer met naanbrood.
Notes
Je kunt de linzen en/of de paprika en tomaat pureren. Zo krijg je een soort linzencurry, zonder stukjes.
Nutrition
Calorieën:
245
kcal
|
Koolhydraten:
41
g
|
Eiwitten:
13
g
|
Vet:
4
g
|
Verzadigd vet:
3
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Zout:
49
mg
|
Kalium:
969
mg
|
Vezels:
13
g
|
Suiker:
12
g
|
Vitamin A:
2932
IU
|
Vitamine C:
99
mg
|
Calcium:
58
mg
|
Iron:
5
mg