Vegetarische curry

Ik hou van curry! Het liefst Indiaas, want in Thaise curry’s zit vaak vis (trassi) verwerkt. De Indiërs denken goed aan de vegetarische medeburgers.

Vegan curry pasta

In dit gerecht maak ik gebruik van kant en klare rode curry pasta van KoRo. Hier zit dus geen trassi in verwerkt en bevat ook geen onnodige smaakmakers. Een fijne pure curry pasta dus. Bestel je bij KoRo? Maak dan gebruik van de code FOXI voor korting op je hele bestelling.
Wil je liever je currypasta zelf maken? Kies dan bijvoorbeeld voor mijn recept voor paneer makhani.

Snelle linzencurry

Deze linzencurry staat binnen 20 minuten op tafel. Het is lekker voedzaam en kost niet veel tijd. Een ideale maaltijd dus voor doordeweeks.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Recept curry linzen vegetarisch
Super snelle linzencurry

Ingrediënten voor linzencurry

Voor deze curry heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1,5 eetlepel curry pasta mild
  • 2 paprika’s
  • 500 gram tomaat
  • 150-200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel citroen
  • 480 gram linzen uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
  • 1 handje verse koriander
  • zout
  • peper

Curry recept voor kinderen

Dit recept is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. De linzen zijn misschien niet direct een succes. Je kunt de curry daarom de eerste keer pureren. Je krijgt dan een linzencurry soep. Dip lekker met naanbrood en je hebt een heerlijke curry. Een volgende keer pureer je de curry iets minder fijn en laat je wat stukjes over. Uiteindelijk kun je de curry serveren zonder te pureren. Geen succesgarantie natuurlijk, want kinderen eten gewoon niet altijd alles wat jij wil, maar het is zeker het proberen waard!

Meer vega en vegan curry recepten

Hou jij ook zo van vega(n) curry? Maak dan ook eens één van onderstaande recepten.

Vegan dal curry van gele linzen
Dal, ook wel dahl of dhal genoemd is een curry op basis van split linzen. Dit recept voor dal is helemaal vegan en super voedzaam. Het is een budget proof curry die je heel eenvoudig maakt zonder pakjes en zakjes. Een lekker bordje comfort food!
Bekijk recept
Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
Bekijk recept
Tofu korma vegetarische Indiase curry
Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept
Recept curry linzen vegetarisch
Super snelle linzencurry

Super snelle linzencurry

Deze linzencurry staat binnen 20 minuten op tafel en is een ideaal gerecht voor vegetariërs of veganisten. Met paprika, tomaat en wat linzen, kokosmelk en currypasta heb je snel een voedzame en lekkere maaltijd. Serveer met naanbrood.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordCurry, Indiaas, Kidsproof, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1,5 eetlepel curry pasta mild
  • 2 paprika
  • 500 gram tomaat
  • 150-200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel citroen
  • 480 gram linzen uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
  • 1 handje verse koriander
  • zout
  • peper

Optioneel, om bij te serveren

  • naanbrood

Instructies

  • Verwarm de olie in een hapjespan.
    Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Doe in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
  • Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 5 minuten.
  • Voeg de garam masala, kaneel, citroensap, curry pasta en kokosmelk toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en laat 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.

Optioneel, om mee te serveren

  • Serveer met naanbrood.

Kidsproof tips

  • Je kunt de linzen en/of de paprika en tomaat pureren. Zo krijg je een soort linzencurry, zonder stukjes.
Recept curry linzen vegetarisch
Super snelle linzencurry