Deze tortellini soep is een ideaal gerecht als je op zoek bent naar een smaakvolle snelle vegetarische maaltijd die het ook goed doet bij kids!
Servings: 4personen
Calories: 331kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
olijfolie
1ui
2teentjesknoflook
1 paprika
800gramtomatenblokjes(2 blikken)
800mlwater
2blokjesgroenten bouillon
2 laurierblaadjes
400gram (verse) tortellini met kaas gedroogde tortellini kan ook
30mlwitte balsamico azijn
zout
peper
Optioneel
15gramkristalsuiker
Om te garneren
basilicum
parmezaanse kaas
creme fraiche of kookroom
Instructies
Snij de ui, knoflook en paprika fijn en bak ze in een scheut olijfolie in een soeppan. Blus af met een klein beetje water en laat de groente ongeveer 3 minuten sudderen.
Voeg nu de tomatenblokjes, azijn, (evt suiker), bouillonblokjes, water en laurierblaadjes toe en laat 2 minuten pruttelen.
De tortellini mag er nu bij. Verse tortellini laat je 3 minuten mee koken. Gedroogde tortellini kook je 6 minuten mee. Breng nu op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes.
Serveer de soep met basilicum, wat room en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notities
De soep is al erg kidsproof. Houdt jouw kind niet van tortellini? Je kunt ook andere pastasoorten gebruiken. Let er wel op dat de kooktijd dan misschien anders is.
Je kunt de soep pureren voordat je de tortellini toevoegt. Zo heb je een soep zonder stukjes. Let er wel op dat je even de laurierblaadjes verwijdert voor het pureren!