Curry zonder pakjes en zakjes! Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je hebt alleen wat kruiden nodig en daarna kan een kind de was doen. Deze vegetarische curry leent zich uitstekend om wat groenten op te maken. Zo doe je ook nog eens mee aan #nowaste.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af.
Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur.
Was en snij intussen de courgette en de paprika en de cherrytomaat in stukjes en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, kruidnagel, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenblokjes, kokosmelk, citroensap, bouillonblokje en de perziksap toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de uitgelekte kikkererwten en perzikstukjes toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen. Vis nog even de kruidnagels eruit en je curry is klaar! .
Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander.
Notes
Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.