Indiase curry met veel groente

          Curry zonder pakjes en zakjes

Koken met wat er in de groentelade ligt

Een la vol groente, daar kun je eigenlijk alle kanten mee op. Een lekkere pasta, een prutje met rijst, wraps, grillen in de oven. Er is altijd wel iets lekkers om te maken. Dit keer koos ik voor een lekkere curry en daar verwerkte ik een boel groente in en ook nog een restje perzik en kikkererwten die ik in de koelkast had staan.

Curry: een kidsproof gerecht

Curry is bij ons thuis altijd favoriet. Beide kids vinden dit heel erg lekker. Ik denk door de zachte smaak van kokosmelk en tomaten. Je kunt curry’s ook vaak pureren, waardoor er geen ondefinieerbare stukjes in de saus zitten. Dat helpt bij bij mijn kids ook vaak.

Curry zonder pakjes en zakjes
Curry met veel groente

Curry zonder pakjes en zakjes

Ik vind het zelf ook heerlijk, vooral zonder pakjes en zakjes. Dat klinkt misschien moeilijk of veel werk, maar dat valt heel erg mee! Je hebt er alleen wat kruiden voor nodig. En als je die kruiden eenmaal in huis hebt, kun je heel makkelijk allerlei verschillende curry’s maken. Laat je dus vooral niet afschrikken door het lijstje met ingrediënten. De kruiden kun je in allerlei andere gerechten ook gebruiken, zoals bijvoorbeeld in andere curry’s of Mexicaanse gerechten.

Welke groente kun je gebruiken?

Ik maakte de curry met paprika, courgette, kikkererwten en perzik, maar je kunt eigenlijk elk type groente gebruiken. Kijk vooral wat je in huis hebt, zodat je geen groenten weg hoeft te gooien. Ook lekker is: sperziebonen, broccoli, bloemkool, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi. Harde groente, zoals broccoli en sperziebonen kun je het beste van even een paar minuten koken voordat je het in de curry gebruikt.

Toppings voor curry

Daarnaast vind ik het heerlijk om met toppings te werken. Dat kan een handje koriander zijn, wat kokossnippers of in dit geval cashewnoten. Ik heb de cashewnoten van de KoRo shop gebruikt. Deze online shop verkoopt gezonde en duurzame voeding. Je kan dit ook in bulkverpakkingen kopen, dit is vaak goedkoper en duurzamer dan alle losse kleine verpakkingen. Wil je ook een keer wat aanschaffen bij KoRo? Met de code FOXI krijg je korting!

Curry zonder pakjes en zakjes
Curry met veel groente

Curry met peulvruchten

In deze curry verwerkte ik kikkererwten. Kikkererwten zijn een peulvruchtsoort. Peulvruchten staan bekend als een goede vleesvervanger. Peulvruchten bevatten net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamine. Ben je geen fan van kikkererwten? Probeer deze curry dan eens met linzen.

Meer vegetarische curry recepten

Smaakte deze curry naar meer? Probeer dan eens één van onderstaande vega curry’s!

Tofu korma vegetarische Indiase curry
Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept
Vegetarische curry met bloemkool
Deze vega bloemkool curry ik lekker, gezond en snel klaar! Vol van smaak en zonder gekke pakjes en zakjes. Deze curry staat binnen 20 minuten op tafel.
Bekijk recept
Curry met ei
Deze curry met ei is een van de makkelijkste, snelste en lekkerste curry's die je zelf kunt maken zonder pakjes en zakjes. Het is al jaren één van mijn favoriete curry's. Het originele recept is met eieren, maar je kunt de basiscurry saus ook gebruiken om een curry met groente van te maken. Geniet van deze vegetarische curry!
Bekijk recept
Curry zonder pakjes en zakjes

Super snelle vegan Indiase curry met veel groente

Curry zonder pakjes en zakjes! Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je hebt alleen wat kruiden nodig en daarna kan een kind de was doen. Deze vegetarische curry leent zich uitstekend om wat groenten op te maken. Zo doe je ook nog eens mee aan #nowaste.
3.93 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Curry, Groentenburger, Kidsproof, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de curry kruiden

  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel kardamon
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 mespuntje chilipoeder of chilivlokken

Overig

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 250 gram cherrytomaat
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 240 gram kikkererwten uitlekgewicht; blik van 400 gram
  • 410 gram perzik uit blik (incl sap) blik van 410 gram
  • zout
  • peper
  • 300 gram rijst

Optioneel

  • naanbrood
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af. 
  • Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur. 
  • Was en snij intussen de courgette en de paprika en de cherrytomaat in stukjes en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
  • Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, kruidnagel, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenblokjes, kokosmelk, citroensap, bouillonblokje en de perziksap toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen. 
  • Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de uitgelekte kikkererwten en perzikstukjes toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen. Vis nog even de kruidnagels eruit en je curry is klaar! . 
  • Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander. 

Kidsproof tips

  • Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
  • Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi. 

Voedingswaarden

Zout: 71mg | Calcium: 89mg | Vitamine C: 99mg | Vitamin A: 2590IU | Suiker: 13g | Vezels: 9g | Kalium: 782mg | Calorieën: 487kcal | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Verzadigd vet: 4g | Vet: 7g | Eiwitten: 13g | Koolhydraten: 93g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Eiwitrijke vegetarische pasta Pasta met zelfgemaakte rode pesto en vegetarische stukjes
7x Gezonde recepten voor na de vakantie Aziatisch roerbak met rijst

20 reacties op “Indiase curry met veel groente

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling