Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
4.50
van
2
stemmen
Teriyaki saus zelf maken
Teriyaki saus is een Japanse saus dat traditioneel gebruikt bij eten dat geroosterd, gegrild of gebakken is. In de huidige Westerse wereld wordt het vaak gebruikt als woksaus. De basis ingrediënten zijn sojasaus en rijstazijn.
Voorbereidingstijd
2
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
7
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Aziatisch, Japans
Trefwoord:
Teriyaki, Veganistisch, Vegetarisch, Woksaus
Servings:
4
porties
Calories:
13
kcal
Author:
Nienke
Ingrediënten
50
ml
sojasaus
20
ml
rijstazijn
50
ml
water
1
eetlepel
sesamolie
1
teentje
knoflook
1
cm
gember
1
eetlepel
basterd suiker
1
theelepel
maizena
Instructies
Schil de gember en knoflook en hak fijn, rasp of pers de knoflook en gember.
Roer de maizena door het water totdat je geen klonten meer ziet.
Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Nutrition
Calorieën:
13
kcal
|
Koolhydraten:
1
g
|
Eiwitten:
1
g
|
Vet:
1
g
|
Verzadigd vet:
1
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Zout:
699
mg
|
Kalium:
29
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
1
g
|
Vitamin A:
1
IU
|
Vitamine C:
1
mg
|
Calcium:
4
mg
|
Iron:
1
mg