Vegan chocolademousse van aquafaba (kikkererwtenvocht)
Vegan chocolademousse: minstens zo lekker als 'echte' chocolademousse en ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt de chocolademousse van kikkererwtenvocht, vegan chocolade en suiker. Kikkererwtenvocht klinkt misschien niet het meest aantrekkelijk, maar het is echt heerlijk!
Klop het kikkererwtenvocht op met een mixer. Voeg de citroensap toe. Mix ongeveer 8-10 minuten totdat het vocht mooi opstijft. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Houd 1/6 van het mengsel apart.
Doe de chocodrops of chocolade in een kom en smelt deze. Dit kan in de magnetron, of au bain marie in een pan met kokend water.
Roer de chocola erdoor met een lepel of spatel. De chocola zakt meteen naar de bodem, dus roer goed over de bodem tot je een egale mousse krijgt.
Serveer de mousse in gezellige glaasjes. Top ieder glaasje af met een lepel witte aquafaba mousse en wat rood fruit.
Notes
Mijn kids zijn gek op chocola. Deze mousse ging erin als zoete koek.