Vegan chocolademousse van aquafaba

Vegan chocolademousse van kikkererwtenvocht

Een lekker vegan kerstdessert

Wat is er nou lekkerder dan een goede chocolademousse als dessert? Een vegan chocolademousse! Zonder gekheid uiteraard, chocolademousse is en blijft een klassiek en erg gewild nagerecht. Gelukkig kun je tegenwoordig heel veel gerechten ook vega(n) bereiden. Wie maak jij dit jaar met het kerstdiner blij met deze lekkere en luchtige chocomousse?

Inspiratie voor kerstdesserts

Ik heb al heel wat lekkere kerstdesserts op mijn website staan en elk jaar voeg ik daar weer wat aan toe. Ik hoop dat ik je mag verleiden om ook eens naar onderstaande recepten te kijken. Want wie weet maak jij dit jaar niet één, maar twee of zelfs drie (!) kerstdiners. Dan moet je toch wat te kiezen hebben?!

Banoffee pie in glas
Banoffee pie is één van de lekkerste desserts die ik ken. Voor dit kerst dessert maak ik de banoffee pie in glas: een banoffee trifle. Het is super simpel om te maken en makkelijk om van tevoren te bereiden. 
Bekijk recept
Banoffee trifle
Bastogne crumble met bosvruchten en ijs
Deze bastogne crumble met bosvruchten is een perfect nagerecht voor een kerst diner. Het is makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Een mooie afronding van een uitgebreid diner. De crumble maak je van bastogne koeken en diepvriesfruit. Je kunt dit dessert van tevoren klaar maken.
Bekijk recept
Kerst nagerecht
Monchoutaart in een glaasje
Dit dessert is super makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Deze monchoutaart in glas is perfect om te meal preppen voor een feestelijk kerst diner.
Bekijk recept
Kerst dessert monchou

Wat is aquafaba?

Deze vegan chocolademousse is gemaakt met aquafaba. Aquafaba is kikkererwtenvocht en een geweldige vervanger voor eiwitten. Je kunt het gebruiken voor het maken van meringues, mayonaise, maar dus ook voor het maken van chocolademousse. En ik kan je geruststellen; je dessert zal niet naar kikkererwten smaken!

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Ingrediënten

  • 200 ml aquafaba (kikkererwtenvocht) uit een blik van 400 gram 
  • 240 gram vegan chocodrops van KoRo
  • 2 theelepels citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • (diepvries) rood fruit

Vegan chocolademousse meal preppen

Je kunt de chocolademousse van tevoren alvast klaarmaken. Bewaar deze dan in een afgesloten bak in de koelkast. Wanneer je deze al in de glaasjes doet, dan heb je de kans dat het inzakt. En je wilt wel een lekker luchtig dessert kunnen serveren!

Vegan chocolademousse van kikkererwtenvocht
Vegan chocolade mousse

Vegetarische kerstrecepten

Wil je een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:

Vegan chocolademousse van kikkererwtenvocht

Vegan chocolademousse van aquafaba (kikkererwtenvocht)

Vegan chocolademousse: minstens zo lekker als 'echte' chocolademousse en ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt de chocolademousse van kikkererwtenvocht, vegan chocolade en suiker. Kikkererwtenvocht klinkt misschien niet het meest aantrekkelijk, maar het is echt heerlijk!
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Dessert, Nagerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Aquafaba, Chocolademousse, Plantaardig, Vegan
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 ml aquafaba (kikkererwtenvocht) uit een blik van 400 gram
  • 240 gram vegan chocodrops van KoRo
  • 2 theelepels citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • (diepvries) rood fruit

Instructies

  • Klop het kikkererwtenvocht op met een mixer. Voeg de citroensap toe. Mix ongeveer 8-10 minuten totdat het vocht mooi opstijft.
    Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Houd 1/6 van het mengsel apart.
  • Doe de chocodrops of chocolade in een kom en smelt deze. Dit kan in de magnetron, of au bain marie in een pan met kokend water.
  • Roer de chocola erdoor met een lepel of spatel. De chocola zakt meteen naar de bodem, dus roer goed over de bodem tot je een egale mousse krijgt.
  • Serveer de mousse in gezellige glaasjes. Top ieder glaasje af met een lepel witte aquafaba mousse en wat rood fruit.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn gek op chocola. Deze mousse ging erin als zoete koek. 

Voedingswaarde

Calorieën: 199kcalKoolhydraten: 38gEiwitten: 1gVet: 6gVerzadigd vet: 4gCholesterol: 6mgZout: 7mgKalium: 1mgVezels: 1gSuiker: 36gVitamin A: 1IUVitamine C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling