Wil jij vaker vegan eten, dan is deze 'kaassoep' echt een aanrader. Romig en kaasachtig, zonder zuivel! De soep is makkelijk om te maken en staat zo op tafel. De soep zit vol proteine en vitamine.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Vegan
Trefwoord: Bietensoep, Kidsproof, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 359kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1ui
olijfolie
3stengelsbleekselderij
500grambroccoli
1paprika
200gramcashewnotengeweld in water, het liefst gedurende een nacht, maar anders minimaal een uur
1blokjegroente bouillon + 750 ml kokend water
300mlongezoete amandelmelk
2,5eetlepeledelgistvlokkennutritional yeast
1theelepelzout
peper
Instructies
Als je dat nog niet had gedaan, leg dan de cashewnoten in een schaaltje en vul met water. Laat minimaal een uur, maar liefst een hele nacht wellen.
Was de broccoli en snij in roosjes (in een formaat dat in je mond past). Snij de steel van de broccoli in kleine stukjes. Snij de ui en bleekselderij fijn. Was de paprika en snij in reepjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de bleekselderij en broccoli steeltjes na 2 minuten toe en bak nog eens 2 minuten mee.
Voeg de broccoliroosjes, de paprikareepjes, het bouillonblokje en 750 ml water toe. Kook ongeveer 5 minuten.
Giet de cashewnoten af en doe in een blender, met de amandelmelk, de edelgistvlokken en het zout. Pureer tot een gladde massa. Voeg de cashewpuree toe aan de soep.
Roer de soep goed door en kook nog een paar minuten totdat de soep mooi gebonden is en de broccoli beetgaar is. Voeg eventueel nog extra zout en peper naar smaak toe.
Notities
Mijn kinderen vonden deze soep fantastisch. Ze zijn sowieso gek op kaas. De meeste kinderen maak je hier wel blij mee.
Mocht broccoli en paprika een probleem zijn, dan kun je de soep altijd nog pureren. Zo heb je geen stukjes in je soep.